Leivospohja
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ prk maitorahkaa
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä
kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lopuksi sekoita
rahka taikinaan. Näistä aineksista tulee 10x25 cm suorakaiteen
muotoinen kakku. Paista 175˚ noin 30 minuuttia.
Pasha täyte
½ prk maitorahkaa
50 g pehmeää voita
1 keltuainen
½ dl sokeria
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl rouhittua mantelia
1 rkl leikattuja korintteja tai
rusinoita
Vatkaa
puolet sokerista ja keltuainen vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja
voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää
vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja sitruunamehu ja lopuksi
kevyesti vaahdotettu kerma.
Appelsiinimousse
1 Appelsiini
1 dl kermaa
50 g
tuorejuustoa
n. ¼ dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kermavaahto. Pehmennä
tuotejuusto. Kuori appelsiinikuoresta ohuita siivuja kuorimaveitsellä
(jos teet siitä koristeet). Leikkaa appelsiinistä lihat irti (kuori
ja lohko) ja pienennä survokseksi. Täytteeseen saa jäädä
sattumia, joten survoksen ei tarvitse olla sileää. Jos appelsiini
on hyvin mehukas ja nestettä on mielestäsi liikaa, niin ota se
talteen ja käytä kakun kostukkeena. Yhdistä juusto ja appelsiini,
seuraavaksi kermavaahto. Vaniljakreemijauheen määrä riippuu
appelsiinin mehukkuudesta, joten lisää jauhetta vähissä erin,
kunnes mousse on riittävän tanakkaa.
Appelsiinimarenki
1
Valkuainen
½
sokeria
Appelsiinikuori
rouhetta
Leikkaa
appelsiinikuorista pientä murua. Vatkaa valkuainen, lisää sokeri
ja sekoita. Pursota haluamasi näköisiä marenkeja ja ripottele
päälle appelsiinikuorimuruja. Kuiva 70 asteisessa uunissa 75
minuuttia (tai kunnen marenki on kovaa. Aika riippuu marengin
paksuudesta ja muodosta). Marenki ei kestä appelsiinikuoriraastetta,
vaan appelsiinin öljyt juoksettavat vaahdon, joten älä sekoita
kuoria marengin joukkoon, vaan ripottele pinnalle.
Kokoaminen
Leikkaa
kakku kolmeen osaan. Vuoraa käyttämäsi paistovuoka tuorekelmulla
(kelmua tulee olla riittävästi, jotta voit sulke koko kakun sen
sisään. Aseta alin pala vuokaan ja kostuta. Levitä
appelsiinimousse. Laita seuraava osa päälle, kostuta ja levitä
pasha täyte. Laita pohjapala viimeiseksi ja kostuta. Kääri kakku
kelmuun ja nosta jääkaappiin kostumaan. Kakku kannattaa olla
jääkaapissa usean tunnin, tai vaikka yön yli. Koristele
marengeilla, kermavaahdolla tai miten haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti