sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ihan pasha kakku



Leivospohja
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ prk maitorahkaa

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lopuksi sekoita rahka taikinaan. Näistä aineksista tulee 10x25 cm suorakaiteen muotoinen kakku. Paista 175˚ noin 30 minuuttia.

Pasha täyte
½ prk maitorahkaa
50 g pehmeää voita
1 keltuainen
½ dl sokeria
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl rouhittua mantelia
1 rkl leikattuja korintteja tai rusinoita

Vatkaa puolet sokerista ja keltuainen vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja sitruunamehu ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.

Appelsiinimousse
1 Appelsiini
1 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
n. ¼ dl vaniljakreemijauhetta


Vatkaa kermavaahto. Pehmennä tuotejuusto. Kuori appelsiinikuoresta ohuita siivuja kuorimaveitsellä (jos teet siitä koristeet). Leikkaa appelsiinistä lihat irti (kuori ja lohko) ja pienennä survokseksi. Täytteeseen saa jäädä sattumia, joten survoksen ei tarvitse olla sileää. Jos appelsiini on hyvin mehukas ja nestettä on mielestäsi liikaa, niin ota se talteen ja käytä kakun kostukkeena. Yhdistä juusto ja appelsiini, seuraavaksi kermavaahto. Vaniljakreemijauheen määrä riippuu appelsiinin mehukkuudesta, joten lisää jauhetta vähissä erin, kunnes mousse on riittävän tanakkaa.

Appelsiinimarenki
1 Valkuainen
½ sokeria
Appelsiinikuori rouhetta

Leikkaa appelsiinikuorista pientä murua. Vatkaa valkuainen, lisää sokeri ja sekoita. Pursota haluamasi näköisiä marenkeja ja ripottele päälle appelsiinikuorimuruja. Kuiva 70 asteisessa uunissa 75 minuuttia (tai kunnen marenki on kovaa. Aika riippuu marengin paksuudesta ja muodosta). Marenki ei kestä appelsiinikuoriraastetta, vaan appelsiinin öljyt juoksettavat vaahdon, joten älä sekoita kuoria marengin joukkoon, vaan ripottele pinnalle.

Kokoaminen



Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa käyttämäsi paistovuoka tuorekelmulla (kelmua tulee olla riittävästi, jotta voit sulke koko kakun sen sisään. Aseta alin pala vuokaan ja kostuta. Levitä appelsiinimousse. Laita seuraava osa päälle, kostuta ja levitä pasha täyte. Laita pohjapala viimeiseksi ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja nosta jääkaappiin kostumaan. Kakku kannattaa olla jääkaapissa usean tunnin, tai vaikka yön yli. Koristele marengeilla, kermavaahdolla tai miten haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti