tiistai 13. tammikuuta 2015

Runebergin whoopies


Jotain vanhaa ja jotain uutta. Jos ei perinteinen Runebergin torttu maistu, niin kokeile leipoa siitä whoopie.


Whoopie

60 g voita
1 ¼ dl ruokosokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytkermaa
(tippa karvasmantelia)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. (Mausta karvasmantelilla). Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotelleen kerman kanssa vaahdon joukkoon. Kaavi taikina pursotin pussiin ja pursota pelille. (20 kpl jos haluat isoja ja 40 kpl jos haluat pieniä). Taikina leviää aika paljon, joten jätä varaa. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.

 Täyte

125 g mascarpone juustoa
1 dl kermaa
1-2 dl tuore vadelmia
(Kreemijauhetta)
(sokeria)

Vatkaa kermavaahto. Yhdistä juusto ja tuore vadelmat. Sekoita sen verran että vadelmien rakenne menee rikki. Yhdistä kermavaahto parissa erässä joukkoon. Jos haluat täytteestä hieman paksumpaa, niin lisää kreemijauhetta. Mausta sopivan makeaksi.

Kokoaminen
Vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Pursota joka toiselle whoopielle täytettä ja käännä kansi päälle. Koristele kuten Runebergin tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti