maanantai 26. tammikuuta 2015

Ystävänpäivä-eclair



14 kpl

Ystävänpäiväksi sydämenmuotoiset pikku-eclairit suussasulavalla valkosuklaa-vadelmatäytteellä.

Tuulihattutaikina

½ dl vettä
½ dl maitoa
½ rkl sokeria
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa

Mittaa kattilaan nesteet, sokeri, suola ja voi. Kuumenna seos kiehuvaksi, nosta kattila pois liedelstä se kaada jauhot joukkoon voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pallo.

Lisää joukkoon ensimmäinen muna ja sekoita voimakkaasti (älä käytä vatkainta). Lisää toinen muna voimakkaasti sekoittaen. Siirrä pursotin pussiin.

Pursota 14 kpl sydämiä. Ne mahtui juuri ja juuri yhdelle pellille, vaikka yritin jättää reilusti leviämisvaraa.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Jos teet isompia eclaireja, niin paistoaika on noin 30 minuuttia (alenna lämpötila puolessavälissa 175 asteeseen). Nosta kypsäteclairit ritilälle jäähtymään.


Täyte
75 g valkoista suklaata
125 g tuorejuustoa (esim. Mascarpone)
28 kpl vadelmia
Tomusokeria

Paiston aikana ehdit tehdä täytteen. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa tai mikrossa.Anna hetki jäähtyä ja lisää joukkoon tuorejuusto.

Kokoaminen


Halkaise eclair-leivokset. Asettele leivoksen keskelle kaksi vadelmaa (tai enemmän jos teit isoja). Pursota reunalle suklaa-juustotäytettä ja laita kansi päälle. Ripottele pinnalle ohut kerros tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti