14 kpl
Ystävänpäiväksi sydämenmuotoiset
pikku-eclairit suussasulavalla valkosuklaa-vadelmatäytteellä.
Tuulihattutaikina
½ dl vettä
½ dl maitoa
½ rkl sokeria
50 g voita
1 dl
vehnäjauhoja
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa
Mittaa kattilaan
nesteet, sokeri, suola ja voi. Kuumenna seos kiehuvaksi, nosta
kattila pois liedelstä se kaada jauhot joukkoon voimakkaasti
sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pallo.
Lisää joukkoon
ensimmäinen muna ja sekoita voimakkaasti (älä käytä vatkainta).
Lisää toinen muna voimakkaasti sekoittaen. Siirrä pursotin
pussiin.
Pursota 14 kpl
sydämiä. Ne mahtui juuri ja juuri yhdelle pellille, vaikka yritin
jättää reilusti leviämisvaraa.
Paista 225
asteessa n. 15 minuuttia. Jos teet isompia eclaireja, niin paistoaika
on noin 30 minuuttia (alenna lämpötila puolessavälissa 175
asteeseen). Nosta kypsäteclairit ritilälle jäähtymään.
Täyte
75 g valkoista
suklaata
125 g
tuorejuustoa (esim. Mascarpone)
28 kpl vadelmia
Tomusokeria
Paiston aikana
ehdit tehdä täytteen. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa tai
mikrossa.Anna hetki jäähtyä ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Kokoaminen
Halkaise
eclair-leivokset. Asettele leivoksen keskelle kaksi vadelmaa (tai
enemmän jos teit isoja). Pursota reunalle suklaa-juustotäytettä ja
laita kansi päälle. Ripottele pinnalle ohut kerros tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti