Unohditko runebergin päivän ja
vieraat on jo ovella? Vai eikö perinteiset leivonnaiset kiinnosta.
Tämä Runebergin ”torttu” valmistuu 3-4 minuutissa ja yllättää
syöjän mehukkuudellaan. Ainekset on yhteen mukikakkuun, joten tee
niitä niin paljon kun ehdit. Seuraavan kakun aineet voi sekoittaa
kun edellinen on mikrossa.
Taikina
(1 kpl)
2,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 rkl korppujauhoja
1 rkl mantelijauhoja
2 rkl sokeria
¼ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl maitoa
2 rkl öljyä tai voisulaa
Yhdistä kuivat aineet keskenään,
lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi, jossa ei ole
yhtään paakkuja. Paistoaiko riippuu mikron tehoista. Meillä
uunissa om 800w teho ja paistoin sitä noin 2 minuuttia. Muumi-muki
oli sopivankokoinen, jotta taikina ei kuohunut yli. Mukin alle
kannattaa laittaa talouspaperi, niin vahingon satuessa ei tarvitse
siivota paljoa. Anna jäähtyä hetki, ennenkuin laitat koristeet
päälle. Mukikakku kannattaa syödä lämpimänä, jotta sen
mehukkuus säilyy.
Koristelu
Vadelmahilloa
Sokerivesikuorrutetta
Koristele kuten
perinteinen runebergintorttu. Hilloa ja kuorrutetta kannattaa laittaa
reilusti, sillä mukikakkuun ei tule paistosta makua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti