maanantai 2. helmikuuta 2015

Runebergin mukikakku


Unohditko runebergin päivän ja vieraat on jo ovella? Vai eikö perinteiset leivonnaiset kiinnosta. Tämä Runebergin ”torttu” valmistuu 3-4 minuutissa ja yllättää syöjän mehukkuudellaan. Ainekset on yhteen mukikakkuun, joten tee niitä niin paljon kun ehdit. Seuraavan kakun aineet voi sekoittaa kun edellinen on mikrossa.

Taikina

(1 kpl)

2,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 rkl korppujauhoja
1 rkl mantelijauhoja
2 rkl sokeria
¼ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl maitoa
2 rkl öljyä tai voisulaa

Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi, jossa ei ole yhtään paakkuja. Paistoaiko riippuu mikron tehoista. Meillä uunissa om 800w teho ja paistoin sitä noin 2 minuuttia. Muumi-muki oli sopivankokoinen, jotta taikina ei kuohunut yli. Mukin alle kannattaa laittaa talouspaperi, niin vahingon satuessa ei tarvitse siivota paljoa. Anna jäähtyä hetki, ennenkuin laitat koristeet päälle. Mukikakku kannattaa syödä lämpimänä, jotta sen mehukkuus säilyy.

Koristelu

Vadelmahilloa
Sokerivesikuorrutetta


Koristele kuten perinteinen runebergintorttu. Hilloa ja kuorrutetta kannattaa laittaa reilusti, sillä mukikakkuun ei tule paistosta makua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti