n. 20 kpl
Pikkaisen Espanjan vivahteita
Pääsiäispöytään. Tämä makea versio pitää sisällään
hedelmäisen yllätyksen. Jos teet suolaisen version, niin jätä
taikinasta sokeri pois. Pääsiäisen makuja saat esim. haudutetusta
lampaasta ja kasviksista.
Taikina
8 dl jauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
225 g voita
2 munaa
2-4 rkl kylmää vetää
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuutioitu voi kuivien aineiden joukkoon ja nypi tasaiseksi.
Lisää muna ja vesi. Vesi kannattaa lisätä lusikallinen kerrallaan, jotta tiedät milloin taikinasta tulee kiinteää. Vaivaa pari minuutia. Anna taikinan vetäytä
jääkapissä väh. 30 minuuttia. Tee sillä aikaa hedelmätäyte ja
vaniljakiisseli.
Kauli ohueksi levyksi ja leikkaa
ympyrän muotoisia paloja esim. kuppia apuna käyttäen.
Hedelmätäyte
2-3 keltalihaista hedelmää (persikka,
aprikoosi, mango tai vastaava)
1 rkl ruskeaa sokeria tai maun mukaan enemmän
tilkka vettä
Kuori hedelmät (itse käytin kaksi
mangoa) ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kypsennä hedelmiä hetki
sokerin ja vesitilkan kanssa. Tarkoitus ei ole pehmentää hedelmiä
liikaa, mutta hieman erottaa hedelmistä ylimääräistä vettä ja
pehmentää lihaa. Anna hetki jäähtyä
vaniljakiisseli
1
tl vaniljasokeria
2
dl maitoa
2
keltuaista
2
rkl sokeria
2
rkl maissitärkkelystä
Yhdistä
aineet ja kuumenna kunnes seos sakenee. Anna hetki jäähtyä.
Kokoaminen
kananmunaa + valkuaista
(ruskeaa) sokeria
Empanadan
koosta riippuen asettele hedelmiä sopiva määrä taikinan päälle. Älä laitaa
liikaa hedelmiä. Pursota päälle pikkuisen vaniljakiisseliä. Voit
käyttää kiisselistä jäänyttä munanvalkuista liimana, kun
suljet leivoksen. Painele sauma todella tiiviisti kiinni. Voit
halutessasi pistää empanadat vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Yli jääneestä taikinasta voi tehdä koristeita. Munaa pinnat ja
ripottele sokeria päälle. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia
koosta riippuen. Minulle tuli 20 kpl ja paistoin niitä 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti