perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pääsiäispesä


Tämä pääsiäisherkku on avo-macaronleivos, eli täyte laitetaan jokaisen macaronkeksin päälle. Koska keksiä ei laiteta täytteen päälle, niin sitä voi olla todella reilusti. Voit vapaasti valita minkätahansa macaronohjeen netistä, mutta tässä yksi.

Macaron-taikina

2 valkuaista
2 dl tomusokeria
100g mantelijauhoa
(sahramia)

Vatkaa valkuaiset kevyesti, lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Jauha sahrami ja lisää mantelijauhon joukkoon. Lisää mantelijauho vähin erin varovasti lastalla pyörittäen. Mantelijauhon voi siivilöidä, jos haluat pinnasta oikein tasaista. Koska valkuaisten koossa on eroja, niin mantelijauhoa voi olla liikaa. Taikinan tulee olle senverran löysää, ettei siihen jää huippua, kun nostat sitä lastalla.

Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota normaalia isompia keksejä (n. 5 cm). Kuorien täytyy antaa kuivua 30 minuuttia ennen paistoa. Paista 125 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paistoaika on hieman pidempi, koska keksit ovat isompia. Jäähdytä pohjat ennenkuin yrität irrottaa niitä, sillä sisus ei ole täysin kypsä.


Suklaa kiisseli

1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
6 palaa suklaata

Yhdistä suklaata lukuunottamatta kaikki aineet kattilassa ja kuumenna kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon. Jatka sekoittamista kunnes suklaapalat on kokonaan sulaneet vanukkaan joukkon. Anna hetki jäähtyä.

Koristelu

minisuklaamunia
valkosuklaalla kuorrutettuja manteleita ja marjoja (esim. kirsikoita)

Pursota jokaisen keksin päälle suklaakiisselistä pesämäinen rinkula. Rinkulan ei tarvitse olla tasainen, jotta se muistuttaa linnunpesää. Asettele suklaamunat ja muut herkut pesän sisälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti