12 kpl
Jos et tykkää munkkien paistosta tai
inhoat käryä, niin tässä vaihtoehtoinen resepti. Canele on ranskalainen perinneleivonnainen, josta
taipuu munkkimainen herkku uunissa.
24 h aikaa
½ litraa maitoa
2 munaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
2 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 rkl voita
Voita ja sokeria muotteihin
Edellisenä päivänä
Kuumenna maito, vaniljasokeri ja voi
kiehuvaksi. Nosta kattila syrjään ja anna jäähtyä hetki. Sekoita
jauho ja sokeri. Lisää munat ja keltuaiset jauho-sokeri seokseen.
Lisää koko seos lämpimän maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Seos muistuttaa lettutaikinaa. Laita jääkaappiin yöksi (Max 48
tuntia).
Tarjoilu päivä
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Voitele ja
sokeroi metallimuotit. Minulla ei ole virallisia Canele muotteja,
joten käytin muffinipeltiä. Kaada kuhunkin muottiin ¾ taikinaa.
Paista täydellä lämmöllä 5 minuuttia ja sen jälkeen laske
asteet 175 ja paista noin tunti. Caneleista tulee tummia pinnalta ja
kosteita sisältä aivan kuin pikkaisen raaoista munkeista.
Irrota vuoasta kun canelet ovat vielä
lämpimiä. Canelet ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta voit myös
sokeroida ne munkkien tapaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti