lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vappucanele

12 kpl



Jos et tykkää munkkien paistosta tai inhoat käryä, niin tässä vaihtoehtoinen resepti. Canele on ranskalainen perinneleivonnainen, josta taipuu munkkimainen herkku uunissa.

24 h aikaa
½ litraa maitoa
2 munaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
2 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 rkl voita
Voita ja sokeria muotteihin

Edellisenä päivänä

Kuumenna maito, vaniljasokeri ja voi kiehuvaksi. Nosta kattila syrjään ja anna jäähtyä hetki. Sekoita jauho ja sokeri. Lisää munat ja keltuaiset jauho-sokeri seokseen. Lisää koko seos lämpimän maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Seos muistuttaa lettutaikinaa. Laita jääkaappiin yöksi (Max 48 tuntia).

Tarjoilu päivä

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Voitele ja sokeroi metallimuotit. Minulla ei ole virallisia Canele muotteja, joten käytin muffinipeltiä. Kaada kuhunkin muottiin ¾ taikinaa. Paista täydellä lämmöllä 5 minuuttia ja sen jälkeen laske asteet 175 ja paista noin tunti. Caneleista tulee tummia pinnalta ja kosteita sisältä aivan kuin pikkaisen raaoista munkeista.


Irrota vuoasta kun canelet ovat vielä lämpimiä. Canelet ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta voit myös sokeroida ne munkkien tapaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti