tiistai 28. huhtikuuta 2015

Munkkihatut



Nämä eivät ole tuulihattuja, vaan munkkihattuja

Pullataikina

2 ½ dl maitoa
½ hiiva
½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
75g voita
6-7 dl vehnäjauhoja

Paistorasvaa (rypsiöljy)

Tee aivan perinteinen pullataikina. Lämmita maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sulata voi. Lisää jauhot maidon joukkoon ja vaivaa taikina. Lopuksi lisää voisula ja vaivaa kunnes voi on imeytynyt taikinaan. Anna nousta kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Kauli levyksi ja leikkaa ympyränmuotoisia kiekkoja. Omani oli halkaisijaltaan noin 7 senttisiä, mikä osoittautui hieman liian isoiksi. Seuraavalla kerralla teen pari senttiä pienempiä, niin niistä tulee helpommin syötäviä. Kauli ylijäänyt taikina uudestaan levyksi.

Paista kuten tavallinen munkki. Kiekko paisuu rasvassa kuin tuulihattu uunissa muodostaen onton munkin. Nosta paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.


Täyte

1 prk mascarponejuustoa
½ dl kermaa (vaahdota)
1-2 appelsiinia
vaniljasokeri

Voit oikeastaan tehdä ihan minkä täytteen haluat, mutta tässä yksi vaihtoehto. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Notkista juusto kulhossa ja lisää kermavaahto juuston joukkoon. Leikkaa hedelmälihat irti appelsiineista ja pilko täytteeseen.

Kokoaminen

Sokeria

Lämmitä munkkihatut (jos olet pakastanut ne tai ne on muuten jäähtyneet). Sokeroi munkin tapaan. Leikaan hattu irti ja lusikoi täyte sisään. Sulje ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti