perjantai 24. huhtikuuta 2015

Munkkipuusti


Onko tämä nyt puustimunkki, munkkipuusti vai uppopaistettu korvapuusti? Päätä itse, mutta jokatapauksessa kaneli tuo uutta makua munkkiin.

Pullataikina

2 ½ dl maitoa
½ hiiva
½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
75g voita
6-7 dl vehnäjauhoja

sokeria
kanelia
Paistorasvaa (rypsiöljy)

Tee aivan perinteinen korvapuustitaikina. Lämmita maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeria, suola ja kardemumma.Sulata voi.Lisää jauhot maidon joukkoon ja vaivaa taikina. Lopuksi lisää voisula ja vaivaa kunnes voi on imeytynyt taikinaan. Anna nousta kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Kauli levyksi ja levitä levyn päälle sokeria ja kanelia. Normaalista korvapuustista poiketen en käyttänyt pehmeää voita, koska pelkäsin että se hajottaa pullan kierteen paiston yhteydessä. Munkkipuusteista kannattaa tehdä pieniä, jotta ne paistuu nopeasti. Liian pitkä uppopaisto tekee kanelista kitkerää. Kierrä taikina rullalle, leikkaa tavallisia korvapuustikolmioita ja paina pulla keskeltä lyttyyn. Anna nousta sen aikaa kun lämmität paistorasvan.

Paista kuten tavallinen munkki, nosta paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Sokeroi munkin tapaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti