Onko tämä nyt puustimunkki,
munkkipuusti vai uppopaistettu korvapuusti? Päätä itse, mutta
jokatapauksessa kaneli tuo uutta makua munkkiin.
Pullataikina
2 ½ dl maitoa
½ hiiva
½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
75g voita
6-7 dl vehnäjauhoja
sokeria
kanelia
Paistorasvaa (rypsiöljy)
Tee aivan perinteinen korvapuustitaikina. Lämmita maito
kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeria, suola ja
kardemumma.Sulata voi.Lisää jauhot maidon joukkoon ja vaivaa
taikina. Lopuksi lisää voisula ja vaivaa kunnes voi on imeytynyt
taikinaan. Anna nousta kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Kauli levyksi ja levitä levyn päälle sokeria ja kanelia.
Normaalista korvapuustista poiketen en käyttänyt pehmeää voita,
koska pelkäsin että se hajottaa pullan kierteen paiston yhteydessä.
Munkkipuusteista kannattaa tehdä pieniä, jotta ne paistuu nopeasti.
Liian pitkä uppopaisto tekee kanelista kitkerää. Kierrä taikina
rullalle, leikkaa tavallisia korvapuustikolmioita ja paina pulla
keskeltä lyttyyn. Anna nousta sen aikaa kun lämmität paistorasvan.
Paista kuten tavallinen munkki, nosta paperin päälle, jotta
ylimääräinen rasva imeytyy pois. Sokeroi munkin tapaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti