No niin, nyt ollaan ensimmäistä kertaa leivonnaisten
kimpussa. Lähdin miettimään mitä uutta kääretorttuun voisi tarjota. Tässä
kääretortussa on aika monta vaihetta ja se vaatii monta työvälinettä: 3
pursotin pussia, lämpömittarin ja kaasupolttimen. Ohjetta voi toki
yksinkertaistaa.
Kääretorttu pohja:
Tee kolme
eri taikinaa: vaalea, tumma ja keltainen
Vaalea
pohja tumma
pohja keltainen
pohja
2 munaa 1 muna 1
muna
1 keltuainen 2 rkl sokeria sahramia (+
tilkka vettä)¾ dl sokeria 3 rkl vehnäjauhoja 2 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja 1 rkl kaakaojauhetta ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta ½ tl leivinjauhetta ½ tl leivinjauhetta
Tee vaalea
ja tumma pohja tavalliseen tapaan. Jauha sahrami hienoksi ja muodosta vesitipan
kanssa tahna. Sekoita sahramitahma kananmuna kanssa ja valmista muuten
normaalisti.
Huomaa, että tuo yksi keltuainen vaaleassa pohjassa ei ole pakollinen, mutta jos teet marengin, niin saat keltuaisen helposti "hukattua" taikinaan.
Huomaa, että tuo yksi keltuainen vaaleassa pohjassa ei ole pakollinen, mutta jos teet marengin, niin saat keltuaisen helposti "hukattua" taikinaan.
Annostele
taikina kolmeen pursotinpussiin ja tee raidat
(vaalea/tumma/vaalea/keltainen/vaalea/tumma…) leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Kumoa levy
keittiöliinan päälle ja irrota leivinpaperi. Aseta päälle toinen pyyhe ja
rullaa kääretorttu kahden pyyhkeen väliin. Kun kääretorttu jäähtyy käärittynä,
niin se ei halkea täytettynä. Kun kääretorttu on jäähtynyt, niin rullaa se auki
ja levitä täytteet.
Täytteet:
Suklaatäyte
100g
taloussuklaata
1 tl voita½ dl Kermaa
Sulata
kaikki aineet keskenään. Anna jäähtyä hetkisen, ennen kuin levität
kääretorttupohjalle.
Kerma-vadelma
täyte
2 dl vispikermaa
½ dl vadelma
hilloa
Vatkaa kerma
ja lisää hillo sekaan. Levitä suklaatäytteen päälle ja kääri torttu. Jätä
saumapuoli alaspäin.
Koristelu:
Italialainen
marenki
1 kananmunan
valkuainen
50 g sokeria1 rkl vettä
Vadelmia
Vatkaa
valkuainen kovaksi vaahdoksi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta 120˚C
asteeseen. Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon hitaasti ohuena nauhana kokoajan
sekoittaen. sekoita kunnes massa on jäähtynyt.
Pursota
marenkikoristeet kääretortun päälle ja viimeistele kaasupolttimella. Koristele
muutamalla vadelmalla.
Kiille
1 dl
omenamehua
½ dl hyytelösokeria
Kuumenna
mehu kiehuvaksi ja lisää sokeri ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 minuuttia sekoittaen.
Levitä varovasti esimerkiksi pullasudilla kääretortun reunoille (missä ei ole
marenkia).
Tarjoile isänpäivänä hyvässä seurassa. Kääretorttu kannattaa leikata terävällä veitsellä, sillä taikinaraidat repeävät helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti