500 g piparitaikinaa (kaupan tai itse tehtynä)
500 g kuivia
herneitä (paistamiseen)
Vanilja-kaneli kreemi
4 dl kermaa
2 keltuaista
1 rkl
sokeria
2 rkl
maizenaa
½ vaniljatanko
(tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ tl kanelia
Hedelmätäyte
4
Mandariinia
4 Luumua
1-2 Omenaa
(kotimainen tai luomu)
Mantelilastuja
Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa levystä sopivan
kokoisia pyöreitä palasia (12 kpl). Palasten koko riippuu muotistasi. Itselläni
ei ole Tartelettivuokia, joten tein nämä muffinssi-pellille ja palaset oli noin
12 cm leveitä. Asettele taikina muottiin ja täytä herneillä (halutessasi voit
käyttää leivinpaperin paloja herneiden alla). Paista 200-asteisessa uunissa 10
minuuttia ja poista herneet (ja paperi). Paista vielä uudestaan 5-7 minuuttia.
Anna tartelettien jäähtyä hieman ennen kuin irrotat ne vuoasta. Pohjien täytyy
olla täysin jäähtyneitä ennen kuin niille voi levittää kreemin.
Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena kattilassa. Jos
käytät vaniljatankoa, niin kaavi siemenet joukkoon ja laita myös vaniljatangon
kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi kreemiksi (muista poistaa
vaniljankuori, kun kreemi on valmis). Jäähdytä ja mausta kanelilla (ja
vaniljasokerilla). Levitä jäähtynyt kreemi tarteletti kuppeihin.
Kuori mandariinit hyvin ja poista myös valkoiset
kuoren jäämät hedelmän pinnasta. Pese ja leikkaa luumut ja omena(t). Jätä
omenaan kuori, niin saat nätin pinnan. Omenat voi käyttää sitruunavedessä,
jotta ne eivät tummu. Asettele mandariinilohkot, luumu- ja omenaviipaleet
kreemin päälle. Paahda pari hyppysellistä mantelilastuja ja ripottele hedelmien
päälle. Mikäli haluat, voit ennen manteleita koristella hedelmät
hyytelösokerikiilteellä, mutta itse en halunnut näistä tarteleteista liian makeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti