maanantai 16. joulukuuta 2013

Jouluiset tarteletit



500 g piparitaikinaa (kaupan tai itse tehtynä)
500 g kuivia herneitä (paistamiseen)
Vanilja-kaneli kreemi
4 dl kermaa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 rkl maizenaa
½ vaniljatanko (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ tl kanelia
Hedelmätäyte
4 Mandariinia
4 Luumua
1-2 Omenaa (kotimainen tai luomu)
Mantelilastuja
Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa levystä sopivan kokoisia pyöreitä palasia (12 kpl). Palasten koko riippuu muotistasi. Itselläni ei ole Tartelettivuokia, joten tein nämä muffinssi-pellille ja palaset oli noin 12 cm leveitä. Asettele taikina muottiin ja täytä herneillä (halutessasi voit käyttää leivinpaperin paloja herneiden alla). Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja poista herneet (ja paperi). Paista vielä uudestaan 5-7 minuuttia. Anna tartelettien jäähtyä hieman ennen kuin irrotat ne vuoasta. Pohjien täytyy olla täysin jäähtyneitä ennen kuin niille voi levittää kreemin.
Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena kattilassa. Jos käytät vaniljatankoa, niin kaavi siemenet joukkoon ja laita myös vaniljatangon kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi kreemiksi (muista poistaa vaniljankuori, kun kreemi on valmis). Jäähdytä ja mausta kanelilla (ja vaniljasokerilla). Levitä jäähtynyt kreemi tarteletti kuppeihin.
Kuori mandariinit hyvin ja poista myös valkoiset kuoren jäämät hedelmän pinnasta. Pese ja leikkaa luumut ja omena(t). Jätä omenaan kuori, niin saat nätin pinnan. Omenat voi käyttää sitruunavedessä, jotta ne eivät tummu. Asettele mandariinilohkot, luumu- ja omenaviipaleet kreemin päälle. Paahda pari hyppysellistä mantelilastuja ja ripottele hedelmien päälle. Mikäli haluat, voit ennen manteleita koristella hedelmät hyytelösokerikiilteellä, mutta itse en halunnut näistä tarteleteista liian makeita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti