(8
kpl)
Nimestään
huolimatta katselet jälkiruokareseptiä. Kyseessä on eclair-leivos
eli iso tuulihattu. Aloita valmistus muovaamalla
mansikkavaahtokarkista ”nakit”. Hodarisämpylän virkaa hoitaa
eclair-leivos ja sinappina ja ketsuppina vaniljakiisseli ja
mansikkasurvos. Koristeena toffeerouhetta.
Mansikkavaahtokarkki
”nakki”
100g
mansikoita
1,2
dl sokeria
1
munanvalkuainen
6
liivatetta
vettä
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja jaa
kahtia. Kuumenna sokeri ja puolet mansikasta 110 asteiseksi. Jos et
omista mittaria, niin mansikkasose tummenee hieman kun lämpötila on
oikea. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää sokerimansikka seos
valkuaisen joukkoon ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kuumenna loput
mansikkasoseesta mikrossa ja sulata liivatteet kuuman mansikan
joukkoon. Lisää mansikkaliivate seos valkuaisen joukkoon koko ajan
vatkaten. Jatka vatkastu noin 5-7 minuuttia, kunnes massa on sopivan
jäykkää. Kaavi pursotinpussiin ja pursota isolla tyllillä
mansikkanakit öljytyn leivinpaperin päälle. ”Nakkien” tulisi
olla pidempiä, kuin seuraavassa vaiheessa tehtävien
eclair-leivosten. Voit käyttää myös pakastepussia, josta leikkaat
sentin reiän kulmaan. Anna hyytyä pari tuntia.
Eclair-leivos
½
dl maitoa
½
dl vettä
½
rkl sokeria
ripaus
suolaa
50g
voita
1
dl vehnäjauhoja
2
kpl kananmunia
Mitta
maito, vesi, sokeri, suola ja voi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon jauhot kokoajan
sekoittaen ja sekoita kunnes taikina irtoaa reunoista. Lisää munat
yksitellen ja vatkaa välissä massa tasaiseksi. Kaavi valmis massa
pussii ja tee pussin kulmaan sentin reikä ja pursota 8 pötköä.
Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista noin puolituntia 200
asteisessa uunissa. Älä avaa uuninluukkua välillä.
vaniljakiisseli
1
tl vaniljasokeria
2
dl maitoa
2
keltuaista
2
rkl sokeria
2
rkl maissitärkkelystä
Yhdistä
aineet ja kuumenna kunnes seos sakenee. Anna hetki jäähtyä.
Kokoaminen
Mansikkasurvosta
toffee karkkeja
Leikkaa eclair-leivoksesta kansi
terävällä veitsellä. Lusikoi vaniljakiisseliä leivoksen pohjalle
ja aseta vaahtokarkki-nakki kiisselin päälle. Pursota pinnalle
vaniljakiisseliä ja mansikkasurvosta. Rouhi muutama toffeekarkki
kokonaisuuden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti