lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mansikkahodari

(8 kpl)


Nimestään huolimatta katselet jälkiruokareseptiä. Kyseessä on eclair-leivos eli iso tuulihattu. Aloita valmistus muovaamalla mansikkavaahtokarkista ”nakit”. Hodarisämpylän virkaa hoitaa eclair-leivos ja sinappina ja ketsuppina vaniljakiisseli ja mansikkasurvos. Koristeena toffeerouhetta.



Mansikkavaahtokarkki ”nakki”

100g mansikoita
1,2 dl sokeria
1 munanvalkuainen
6 liivatetta
vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja jaa kahtia. Kuumenna sokeri ja puolet mansikasta 110 asteiseksi. Jos et omista mittaria, niin mansikkasose tummenee hieman kun lämpötila on oikea. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää sokerimansikka seos valkuaisen joukkoon ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Kuumenna loput mansikkasoseesta mikrossa ja sulata liivatteet kuuman mansikan joukkoon. Lisää mansikkaliivate seos valkuaisen joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkastu noin 5-7 minuuttia, kunnes massa on sopivan jäykkää. Kaavi pursotinpussiin ja pursota isolla tyllillä mansikkanakit öljytyn leivinpaperin päälle. ”Nakkien” tulisi olla pidempiä, kuin seuraavassa vaiheessa tehtävien eclair-leivosten. Voit käyttää myös pakastepussia, josta leikkaat sentin reiän kulmaan. Anna hyytyä pari tuntia.

Eclair-leivos

½ dl maitoa
½ dl vettä
½ rkl sokeria
ripaus suolaa
50g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunia

Mitta maito, vesi, sokeri, suola ja voi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon jauhot kokoajan sekoittaen ja sekoita kunnes taikina irtoaa reunoista. Lisää munat yksitellen ja vatkaa välissä massa tasaiseksi. Kaavi valmis massa pussii ja tee pussin kulmaan sentin reikä ja pursota 8 pötköä. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista noin puolituntia 200 asteisessa uunissa. Älä avaa uuninluukkua välillä.


vaniljakiisseli


1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Yhdistä aineet ja kuumenna kunnes seos sakenee. Anna hetki jäähtyä.

Kokoaminen

Mansikkasurvosta
toffee karkkeja


Leikkaa eclair-leivoksesta kansi terävällä veitsellä. Lusikoi vaniljakiisseliä leivoksen pohjalle ja aseta vaahtokarkki-nakki kiisselin päälle. Pursota pinnalle vaniljakiisseliä ja mansikkasurvosta. Rouhi muutama toffeekarkki kokonaisuuden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti