Kakkupohja
3 kpl kananmunia
2 kpl kananmunan
keltuaisia (voit korvata 1:llä kananmunalla, jos et tee valkuaisista
koristeita)
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
voita ja
korppujauhoja
Vatkaa sokeri ja
munat vaahdoksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää
ne siivilöiden vaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota
irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C
asteisessa uunissa alatasossa 25-30 minuuttia.
4
munan kakku on aika pieni, joten tee itsellesi sopivan kokoinen
kakku. Täytteitä ja koristeita tulee reilusti, joten veikkaan että
6 munan kakkuun ei tarvitse vielä tehdä niitä isommiksi.
Täyte 1: samppanjatryffeli
100 g tummaa
suklaata (noin 50% kaakaota)
½ dl kermaa
50 g voita
¼ dl samppanjaa
tai kuohuviinia
Paloittele
suklaa lämpöä kestävään kulhoon tai kattilaan. Kuumenna kerma
ja voi toisessa kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma-voi
suklaan joukkoon ja anna jäähtyä hetki ennenkuin lisäät
samppanjan. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä, kunnes massa alkaa
hieman jähmettyä.
Samppanjan voi
korvata myös rommilla, liköörillä tai muulla juomalla. Jos käytät
väkevämpää alkoholia, niin siihen voi lisätä myös vettä
joukkoon.
Täyte 2: toscamuru-mascarpone
25 g voita
30 g
mantelilastuja
½ dl sokeria
¼ dl kermaa
½ prk
mascarpone juustoa
Murskaa
mantelilastut pieneksi muruksi. Laita juustoa lukuunottamatta kaikki
aineet pieneen kattilaan ja kiehuta hetki, kunnes seos sakenee ja saa
paahtuneen värin. Anna jäähtyä. Pehmennä mascarpone juusto
kulhossa käsin vatkaten ja lisää jäähtynyt toscamassa pienissä
erissä juuston joukkoon.
Kokoaminen
Leikkaa kakkupohja kolmeksi siivuksi. Kostuta sokerivedellä (voit
lisätä joukkoon lorauksen samppanjaa). Levitä tryffelitäyte ja
tosca täyte haluamassasi järjestyksessä.
Koristelu
Marmoroitu
kermakuorrute
2 dl kermaa ( 1 rkl erikseen)
½ prk mascarpone juustoa
1 tl vaniljasokeria
30 g suklaata
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää 1 rkl kermaa joukkoon. Anna
jäähtyä kuorrutteen teon ajan. Laita mascarpone kulhoon ja
pehmennä sitä hieman käsin vatkaamalla. Vatkaa toisessa kulhossa
kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri vaahtoon. Lisää kermavaahto
vähissä erissä juuston joukkoon. Levitä kuorrute kakun ympärille.
Levitä suklaa ohuena nauhana vaahdon päälle ja sekoita lastalla
vaahdon joukkoon, kunnes saat marmorisen näköisen kuvion.
Suklaatuilet
2
valkuainen
100 g hienoasokeria
4 rkl vehnäjauhoja
80 g
sulatettua voita
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Vatkaa
valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa
kiiltäväksi. Sekoita kaakao ja jauho keskenään ja siivilöi
valkuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi mukaan
sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
ohuita tankoja. Paista 200 asteessa muutaman minuutin kunnes
pikkuleivät ovat juuri asettuneet. Voi kokeilla veitsellä nouseeko
keksi leivinpaperista irti. Tuilet jähmettyy todella nopeasti kun
otat ne pois uunista, joten tässä vaiheessa täytyy olla nopea.
Aseta kuumat tuilet kaulimen tai muun pyöreän esineen päälle ja
anna jäähtyä. Asettele tuilet juuri ennen tarjoilua kakun päälle
kaariksi. Ohjeesta tulee reilusti keksejä, joten ei haittaa vaikka
kaikki ei onnistuisikaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti