sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Valmistujaiskakku



Kakkupohja

3 kpl kananmunia
2 kpl kananmunan keltuaisia (voit korvata 1:llä kananmunalla, jos et tee valkuaisista koristeita)
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C asteisessa uunissa alatasossa 25-30 minuuttia.

4 munan kakku on aika pieni, joten tee itsellesi sopivan kokoinen kakku. Täytteitä ja koristeita tulee reilusti, joten veikkaan että 6 munan kakkuun ei tarvitse vielä tehdä niitä isommiksi.


Täyte 1: samppanjatryffeli

100 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
½ dl kermaa
50 g voita
¼ dl samppanjaa tai kuohuviinia

Paloittele suklaa lämpöä kestävään kulhoon tai kattilaan. Kuumenna kerma ja voi toisessa kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma-voi suklaan joukkoon ja anna jäähtyä hetki ennenkuin lisäät samppanjan. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä, kunnes massa alkaa hieman jähmettyä.

Samppanjan voi korvata myös rommilla, liköörillä tai muulla juomalla. Jos käytät väkevämpää alkoholia, niin siihen voi lisätä myös vettä joukkoon.



Täyte 2: toscamuru-mascarpone

25 g voita
30 g mantelilastuja
½ dl sokeria
¼ dl kermaa
½ prk mascarpone juustoa

Murskaa mantelilastut pieneksi muruksi. Laita juustoa lukuunottamatta kaikki aineet pieneen kattilaan ja kiehuta hetki, kunnes seos sakenee ja saa paahtuneen värin. Anna jäähtyä. Pehmennä mascarpone juusto kulhossa käsin vatkaten ja lisää jäähtynyt toscamassa pienissä erissä juuston joukkoon.


Kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeksi siivuksi. Kostuta sokerivedellä (voit lisätä joukkoon lorauksen samppanjaa). Levitä tryffelitäyte ja tosca täyte haluamassasi järjestyksessä.

Koristelu

Marmoroitu kermakuorrute

2 dl kermaa ( 1 rkl erikseen)
½ prk mascarpone juustoa
1 tl vaniljasokeria
30 g suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää 1 rkl kermaa joukkoon. Anna jäähtyä kuorrutteen teon ajan. Laita mascarpone kulhoon ja pehmennä sitä hieman käsin vatkaamalla. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri vaahtoon. Lisää kermavaahto vähissä erissä juuston joukkoon. Levitä kuorrute kakun ympärille. Levitä suklaa ohuena nauhana vaahdon päälle ja sekoita lastalla vaahdon joukkoon, kunnes saat marmorisen näköisen kuvion.


Suklaatuilet


2 valkuainen

100 g hienoasokeria
4 rkl vehnäjauhoja
80 g sulatettua voita
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta


Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa kiiltäväksi. Sekoita kaakao ja jauho keskenään ja siivilöi valkuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi mukaan sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ohuita tankoja. Paista 200 asteessa muutaman minuutin kunnes pikkuleivät ovat juuri asettuneet. Voi kokeilla veitsellä nouseeko keksi leivinpaperista irti. Tuilet jähmettyy todella nopeasti kun otat ne pois uunista, joten tässä vaiheessa täytyy olla nopea. Aseta kuumat tuilet kaulimen tai muun pyöreän esineen päälle ja anna jäähtyä. Asettele tuilet juuri ennen tarjoilua kakun päälle kaariksi. Ohjeesta tulee reilusti keksejä, joten ei haittaa vaikka kaikki ei onnistuisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti