Tämä piirakka lähti ajatuksesta
”pullantuoksuinen äiti”. Piirakka on tehty pullapohjaan, mutta
siihen on haettu uutta otetta korvapuustin mausta. Pinnalla on hempeä
jugurttitäyte johon tuo eksotiikkaa ja räiskyvyyttä
granaattiomenan iloinen puna.
Pullapohja
3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
½ pkt hiivaa
n.8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
voita, sokeria ja kanelia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen
maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita
taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes
taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna
kohota vähintään 30 minuuttia.
Kauli taikinasta 2 kertaa pellin
kokoinen levy. Käytin hieman pienempää peltiä (28x38 cm). Levitä
pehmeää voita puolelle levylle, lisää haluamasi määrä sokeria
ja kanelia. Käännä toinen puoli levystä päälle ja painele
hieman kiinni. Siirrä taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun
uunipeltiin, leikkaa ylimääräiset reunat pois ja anna kohota
täytteen teon ajan.
Jugurtti-granaattiomena täyte
3 dl
turkkilaista jugurttia
150 g
maustamatonta kermajuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 rkl
mustaherukkamehutiivistettä
granaattiomena
Sekoita
jugurtti, juusto, kananmunat ja sokeri keskenään. Jaa ¼
taikinasta pieneen kulhoon ja lisää siihen tiivistemehu. Voit
käyttää mitä tahansa punaista mehutiivistettä tai marjasosetta.
Tärkeintä on että massaan tulee selkeästi punainen väri.
Levitä ensin
valkoinen jugurttitäyte pullapohjan päälle. Lusikoi jokaisen
tulevan annospalan keskelle mehulla maustetusta punaisesta
jugurttitäytteestä ympyrä. Vedä veitsen ohut viilto
jokaisen ympyrän keskelle, jotta saat sydänkuvion. Veitsen kärjellä voi muutenkin parannella kuviota.
Paista 200
asteessa noin 25 minuuttia.
Koristele
jäähtynyt piirakka granaattiomenan ”marjoilla”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti