sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Äitienpäiväpiirakka




Tämä piirakka lähti ajatuksesta ”pullantuoksuinen äiti”. Piirakka on tehty pullapohjaan, mutta siihen on haettu uutta otetta korvapuustin mausta. Pinnalla on hempeä jugurttitäyte johon tuo eksotiikkaa ja räiskyvyyttä granaattiomenan iloinen puna.

Pullapohja
3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
½ pkt hiivaa
n.8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

voita, sokeria ja kanelia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna kohota vähintään 30 minuuttia.

Kauli taikinasta 2 kertaa pellin kokoinen levy. Käytin hieman pienempää peltiä (28x38 cm). Levitä pehmeää voita puolelle levylle, lisää haluamasi määrä sokeria ja kanelia. Käännä toinen puoli levystä päälle ja painele hieman kiinni. Siirrä taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, leikkaa ylimääräiset reunat pois ja anna kohota täytteen teon ajan.

Jugurtti-granaattiomena täyte

3 dl turkkilaista jugurttia
150 g maustamatonta kermajuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 rkl mustaherukkamehutiivistettä
granaattiomena

Sekoita jugurtti, juusto, kananmunat ja sokeri keskenään. Jaa ¼ taikinasta pieneen kulhoon ja lisää siihen tiivistemehu. Voit käyttää mitä tahansa punaista mehutiivistettä tai marjasosetta. Tärkeintä on että massaan tulee selkeästi punainen väri.

Levitä ensin valkoinen jugurttitäyte pullapohjan päälle. Lusikoi jokaisen tulevan annospalan keskelle mehulla maustetusta punaisesta jugurttitäytteestä ympyrä. Vedä veitsen ohut viilto jokaisen ympyrän keskelle, jotta saat sydänkuvion. Veitsen kärjellä voi muutenkin parannella kuviota.



Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Koristele jäähtynyt piirakka granaattiomenan ”marjoilla”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti