(12 kpl)
Yllätä juhlaväki Creme brulee kuppikakuilla. Tämä kuuluu kategoriaan ”harjoittele
ennen kuin tarjoilet”, jotta päivä ei mene pilalle jo ennen
juhlia. Omista kuppikakuistani olisi tullut kauniimpia, jos olisin
jättänyt sokerimassakuoren paksummaksi, mutta toisaalta ohutta
kuorta oli helpompi syödä.
Muffinitaikina
2
kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
1
½ dl kermaa
Paahda
1 dl sokeria pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja kaada kerma
paahdetun sokerin sekaan ja sekoita kunnes kerma ja sokeri muodostaa
tasaisen liemien. Jos sokeri jämähtää pannun pohjaan, niin
lämmitä massa uudelleen. Sulata voi. vaahdota munat ja loput
sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekä neste vuorotellen
sekä lopuksi rasva. Jaa taikina annosvuokiin. Tee pieniä muffineja.
Muffini ei saa nousta reunan yli ja muodostaa sienimäista kupua
vuoan päälle. Paista noin 12-15 minuuttia 200 asteessa uunin
keskitasolla. Anna jäähtyä.
Crème
pâtissière –vaniljakiisseli
Tämän
klassisen vaniljakiisselin ohjeita löydät netistä useita, mutta
tässä yksi aika simppeli
1
vanilkatanto (tai vaniljasokeria)
4
dl maitoa
4
keltuaista
4
rkl sokeria
4
rkl maissitärkkelystä
Kaada
maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon
joukkoon. Pudota myös vaniljatanko maidon joukkoon. Lämmitä
maitoa, kunnes se pulpahtaa, mutta älä kiehauta.
Vatkaa
kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon
maissitärkkelys. Poista vaniljatanko maidosta ja kaada maito
pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen munavaahdon joukkoon. Kaada seos
takaisin kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä muutama minuutti
kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksunee. Anna jäähtyä.
Kokoaminen
n.
400g valkoista sokerimassaa
tomusokeria
(kaulintaan)
sokeria
Jos
olet käyttänyt muffineissa paperimuottia, niin poista muotit.
Leikkaa muffinin päällinen tasaiseksi. Mittaa muffinin
ympärysmitta. Kauli sokerimassa levyksi. Leikkaa muffinin
ympärysmitan levyisiä ja 1-1 ½ cm muffinia korkeampia suorakaiteen
muotoisia levyjä sokerimassasta. Levitä vaniljakiisseliä muffinin
reunoille, jotta sokerimassa jää paremmin kiinni. Kääri muffini
sokerimassalevyyn ja paina päät yhteen. Voit halutessasi painella
sokerimassaan kulhomaisia koloja. Täytä muffini vaniljakiisselillä sokerilevyn reunaan asti. Pintaa voi viimeistellä kuumalla
veitsellä. Ripottele päälle riittävästi sokeria, jotta kiisseli
peittyy. Paahda sokeriin rapea pinta kaasupolttimella. Varo
polttamasta sokerimassareunusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti