sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Creme brulee cup cakes





(12 kpl)

Yllätä juhlaväki Creme brulee kuppikakuilla. Tämä kuuluu kategoriaan ”harjoittele ennen kuin tarjoilet”, jotta päivä ei mene pilalle jo ennen juhlia. Omista kuppikakuistani olisi tullut kauniimpia, jos olisin jättänyt sokerimassakuoren paksummaksi, mutta toisaalta ohutta kuorta oli helpompi syödä.


Muffinitaikina

2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kermaa


Paahda 1 dl sokeria pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja kaada kerma paahdetun sokerin sekaan ja sekoita kunnes kerma ja sokeri muodostaa tasaisen liemien. Jos sokeri jämähtää pannun pohjaan, niin lämmitä massa uudelleen. Sulata voi. vaahdota munat ja loput sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekä neste vuorotellen sekä lopuksi rasva. Jaa taikina annosvuokiin. Tee pieniä muffineja. Muffini ei saa nousta reunan yli ja muodostaa sienimäista kupua vuoan päälle. Paista noin 12-15 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.

Crème pâtissière –vaniljakiisseli

Tämän klassisen vaniljakiisselin ohjeita löydät netistä useita, mutta tässä yksi aika simppeli

1 vanilkatanto (tai vaniljasokeria)
4 dl maitoa
4 keltuaista
4 rkl sokeria
4 rkl maissitärkkelystä

Kaada maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon joukkoon. Pudota myös vaniljatanko maidon joukkoon. Lämmitä maitoa, kunnes se pulpahtaa, mutta älä kiehauta.

Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Poista vaniljatanko maidosta ja kaada maito pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen munavaahdon joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä muutama minuutti kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksunee. Anna jäähtyä.

Kokoaminen

n. 400g valkoista sokerimassaa
tomusokeria (kaulintaan)
sokeria

Jos olet käyttänyt muffineissa paperimuottia, niin poista muotit. Leikkaa muffinin päällinen tasaiseksi. Mittaa muffinin ympärysmitta. Kauli sokerimassa levyksi. Leikkaa muffinin ympärysmitan levyisiä ja 1-1 ½ cm muffinia korkeampia suorakaiteen muotoisia levyjä sokerimassasta. Levitä vaniljakiisseliä muffinin reunoille, jotta sokerimassa jää paremmin kiinni. Kääri muffini sokerimassalevyyn ja paina päät yhteen. Voit halutessasi painella sokerimassaan kulhomaisia koloja. Täytä muffini vaniljakiisselillä sokerilevyn reunaan asti. Pintaa voi viimeistellä kuumalla veitsellä. Ripottele päälle riittävästi sokeria, jotta kiisseli peittyy. Paahda sokeriin rapea pinta kaasupolttimella. Varo polttamasta sokerimassareunusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti