keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Mansikka-raparperi juustokakku



Resepti löytyy Somekokki kilpailusta. Jaa linkki Faceen, jos tykkäät.

Somekokki

(12 annosta)

Raparperihyydyke

3,5 dl raparperihilloa tai -mehua
5 liivatetta
½ dl sokeria
vettä

Keksipohja

200g keksejä
75g voi (sulana)

Juustomassa

300g  tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 dl mansikkahilloa
½ dl mansikkamehua
vettä

½ litraa tuoreita mansikoita.

Aloita kakunteko raparperihyydykkeestä. Vuoraa kakkuvuokaa 4 senttiä pienempi astia (esim. 22 cm irtopohjavuoka) talouskelmulla. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata pienessä tilkassa kuumaa vettä. Makeuta raparperihilloa haluamallasi määrällä sokeria. Ohjeessa on käytetty vähän sokeria, jotta raparperista tulisi raikas. Sekoita liivate raparperin joukkoon ja kaada kelmulla vuoratttuun astiaan hyytymään. Anna hyytyä vähintään 6 tuntia. Raparperi ei hyydy hapokkuuden vuoksi yhtä helpolla kuin makeammat hyydykkeet. Jos aloitat reseptin tuoreista raparpereista, niin liotetut liivatteet voi laittaa suoraan kuumaan raparperihilloon. Anna hillon jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen kelmulla vuorattuun astiaan.

Vuoraa 26 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele leivinpaperi myös vuoan reunoille. Voit käyttää nitojaa apuna, kun asetat leivinpaperin vuoan reunoille. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keskenään ja painele kakkuvuoan pohjalle. Pilko tuoreita mansikoita ja asettele ne kakkuvuoan reunoille.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kaada tuorejuusto, mansikkahillo ja sokerit kulhoon ja sekoita. Vatkaa kerma toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon. Kuumenna mansikkamehu ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada ohuena nauhana kerma-juustomassan joukkoon kokoajan sekoittaen.

Kaada puolet juustomassasta keksipohjan päälle. Varo, ettei mansikkareunus luhistu sisäänpäin. Irrota raparperihyydyke vuoasta ja aseta se kelmua apuna käyttäen juustomassan keskelle. Tarkoitus on, että kakkuun muodostuu raparperiraita. Kaada loput juustomassasta vuokaan ja tasoita raparperi piiloon. Anna hyytyä 4-6 tuntia tai yön yli. Koristele tuoreilla mansikkasiivuilla.

Kakun voi myös pakastaa ja se kannattaa tarjota hieman kohmeisena. Ota kakku sulamaan ainakin tuntia ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti