(5 kpl)
Tämän leivoksen vadelmat ”räjähtävät”
esiin leivoksen sisältä. Vadelmat voi myös korvata mansikoilla,
mustikoilla, lakoilla tai vaikka hedelmillä.
Leivospohja
3 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pohja on aivan perus kääretorttupohja,
mutta vain hieman ohuempana. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon
joukkoon. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Nosta kuuma
taikinalevy ylösalaisin keittiöpyyhkeen päälle ja irrota
leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl
turkkilaista jugurttia
Sokeria ja
vaniljasokeria
Vatkaa kerma
vaahdoksi ja mausta sokereilla. Yhdistä jugurtti joukkoon.
Kokoaminen
200-300g
vadelmia
Sokerivettä
kostutukseen
Leikkaa
leivospohja haluamasi kokoisiksi paloiksi. Yhteen leivokseen menee 3
palaa. Tasoita reunat ja leikkaa yhteen palaan iso aukko keskelle.
Älä heitä reunoja ja muita leivospaloja pois. Kostuta yksi
kokonainen leivospohja ja asettele kermatäytettä reunoille.
Tarkoitus on että pohjalle jää leikkaamasi aukon kokoinen tila.
Asettele aukollinen leivospohjapala täyteen päälle ja tasoita
sisäreunat, jos täytettä pursuaa. Täytä kolo reilulla määrällä
vadelmia. Vadelmat kannattaa pilkkoa, jotta niitä on kivempi syödä. Lisää täytettä leivospalan reunoille ja aseta kolmas leivospohjapala kanneksi. Kuorruta kauttaaltaa
täytteellä.
Silppua
ylimääräiset leivospalat pieneksi muruksi silppurilla ja koristele
murulle leivoksen reunat. Asettele vielä haluamasi määrä vadelmia
leivoksen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti