maanantai 18. elokuuta 2014

Vadelmapommi



(5 kpl)

Tämän leivoksen vadelmat ”räjähtävät” esiin leivoksen sisältä. Vadelmat voi myös korvata mansikoilla, mustikoilla, lakoilla tai vaikka hedelmillä.

Leivospohja

3 munaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pohja on aivan perus kääretorttupohja, mutta vain hieman ohuempana. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Nosta kuuma taikinalevy ylösalaisin keittiöpyyhkeen päälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Täyte

2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
Sokeria ja vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Yhdistä jugurtti joukkoon.

Kokoaminen

200-300g vadelmia
Sokerivettä kostutukseen



Leikkaa leivospohja haluamasi kokoisiksi paloiksi. Yhteen leivokseen menee 3 palaa. Tasoita reunat ja leikkaa yhteen palaan iso aukko keskelle. Älä heitä reunoja ja muita leivospaloja pois. Kostuta yksi kokonainen leivospohja ja asettele kermatäytettä reunoille. Tarkoitus on että pohjalle jää leikkaamasi aukon kokoinen tila. Asettele aukollinen leivospohjapala täyteen päälle ja tasoita sisäreunat, jos täytettä pursuaa. Täytä kolo reilulla määrällä vadelmia. Vadelmat kannattaa pilkkoa, jotta niitä on kivempi syödä. Lisää täytettä leivospalan reunoille ja aseta kolmas leivospohjapala kanneksi. Kuorruta kauttaaltaa täytteellä.

Silppua ylimääräiset leivospalat pieneksi muruksi silppurilla ja koristele murulle leivoksen reunat. Asettele vielä haluamasi määrä vadelmia leivoksen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti