Lettukestit 2.0 eli juustokakun ja
lettupinon liitto. Tähän kakkuun tarvitaan toisiinsa sopivan
kokoiset irtopohjavuoka ja paistinpannu. Jos pannu on vuokaa isompi,
niin sitten letut täytyy leikata sopivan kokoisiksi. Itse tein kakun
22 cm irtopohjavuokaan.
Lettutaikina
5 dl maitoa
2 munaa
2 ½ dl jauhoja
Suolaa
Voita
(paistamiseen)
Sekoita ainekset
keskenään ja anna turvota vähintään 30 minuuttia. Paista
mahdollisimman samankokoisia lettuja ja anna jäähtyä hyvin, jotta
juusto ei sula täyttövaiheessa.
Täyte
250g
tuorejuustoa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
Vatkaa kerma
vaahdoksi ja yhdistä pehmitetyn tuorejuuston joukkoon. Makeuta
sokerilla.
Kokoaminen
200g tuoreita marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)
Vadelmat ja mansikat kannattaa viipaloida. Väliin voi laittaa myös kiinteää hilloa, mutta silloin kannattaa olla tarkka juustomassan sokerin kanssa.
Vuoraa
irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat). Aseta ensimmäinen
lettu pohjalle. Levitä täytettä letun päälle ja lopuksi marjoja.
Aseta uusi letu päälle ja painele tiiviiksi, jotta juustotäyte
ylettyy kakun reunoille asti. Levitä täyte ja marjat. Toista niin
kauan kun aineksia riittää. Muista painella kakkua, jotta siitä
tulee tasainen. Kakun kannattaa antaa levätä vähintään pari
tuntia jääkaapissa, jotta siitä tulle helpommin leikattava. Omani
oli jääkaapissa yön yli.
Kakun voi tehdä
myös liivatepohjaiseen juustokakkumassaan. Silloin lettujen määrää
voi pienentää ja täytteen määrää lisätä. Tällaisen kakun
hyytymisaika on sitten vähintää 4-6 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti