lauantai 23. elokuuta 2014

Lettujuustokakku



Lettukestit 2.0 eli juustokakun ja lettupinon liitto. Tähän kakkuun tarvitaan toisiinsa sopivan kokoiset irtopohjavuoka ja paistinpannu. Jos pannu on vuokaa isompi, niin sitten letut täytyy leikata sopivan kokoisiksi. Itse tein kakun 22 cm irtopohjavuokaan.

Lettutaikina

5 dl maitoa
2 munaa
2 ½ dl jauhoja
Suolaa
Voita (paistamiseen)

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota vähintään 30 minuuttia. Paista mahdollisimman samankokoisia lettuja ja anna jäähtyä hyvin, jotta juusto ei sula täyttövaiheessa.

Täyte

250g tuorejuustoa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pehmitetyn tuorejuuston joukkoon. Makeuta sokerilla.


Kokoaminen

200g tuoreita marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)

Vadelmat ja mansikat kannattaa viipaloida. Väliin voi laittaa myös kiinteää hilloa, mutta silloin kannattaa olla tarkka juustomassan sokerin kanssa.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat). Aseta ensimmäinen lettu pohjalle. Levitä täytettä letun päälle ja lopuksi marjoja. Aseta uusi letu päälle ja painele tiiviiksi, jotta juustotäyte ylettyy kakun reunoille asti. Levitä täyte ja marjat. Toista niin kauan kun aineksia riittää. Muista painella kakkua, jotta siitä tulee tasainen. Kakun kannattaa antaa levätä vähintään pari tuntia jääkaapissa, jotta siitä tulle helpommin leikattava. Omani oli jääkaapissa yön yli.


Kakun voi tehdä myös liivatepohjaiseen juustokakkumassaan. Silloin lettujen määrää voi pienentää ja täytteen määrää lisätä. Tällaisen kakun hyytymisaika on sitten vähintää 4-6 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti