50 g voita
1 dl fariinisokeria
3 kpl omenaa
TAIKINA
100g voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
1 tl vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 omenaa
2 tl kanelia
Leikkaa muffinipeltiin sopivan kokoiset
pikkuympyrät leivinpaperista. Kuori omenat (jos haluat). Leikkaa
omenat haluamaasi muotoon (siivuja, lohkoja, kuutioita jne.). Itse
kuorin omenat, siivutin ja poistin siemenkodan. Sulata voi ja sokeri
kattilassa. Ota kattila liedeltä ja annahetki jäähtyä. Voitele muffinivuokakupit ja laita leivinpaperiympyrät pohjalle. Laita
sokerivoi-seosta jokaiseen kuppiin ja sitten omenat.
Taikina
Kuori ja raasta omenat. Vatkaa sokeri
ja muna vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää
vaahdon joukkoon. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Lopuksi lisää omenaraaste. Jaa taikina
muffinipeltikuppeihin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna
muffinien jäähtyä noin 10 minuuttia. Auta veitsellä, että reunat
irtoavat vuoasta ja nosta muffinit varovasti pois. Ainakin nuo
siivut irtosivat ihan nätisti. Yksi jäi kupin pohjalle ja senkin
sai nostettua takaisin paikalleen.
Koristelu
Tuorejuustoa
Kanelia
Vaniljasokeria
Koska cupcake
tarjotaan ylösalaisin niin tasoita pohja leikkaamaalla kohonnut
keskikohta pois. Oikeastaan koristelun voi hoitaa miten haluaa tai
jättää kokonaan ilman. Itse tein tuorejuustosta, kanelista ja
vaniljasokerista pienen massan ja pursotin päälle raidat, jotta
”keikaus” ei kokonaan peity.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti