lauantai 1. marraskuuta 2014

Keikaus cupcake omenasta




50 g voita
1 dl fariinisokeria
3 kpl omenaa

TAIKINA
100g voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
1 tl vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 omenaa
2 tl kanelia


Leikkaa muffinipeltiin sopivan kokoiset pikkuympyrät leivinpaperista. Kuori omenat (jos haluat). Leikkaa omenat haluamaasi muotoon (siivuja, lohkoja, kuutioita jne.). Itse kuorin omenat, siivutin ja poistin siemenkodan. Sulata voi ja sokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä ja annahetki jäähtyä. Voitele muffinivuokakupit ja laita leivinpaperiympyrät pohjalle. Laita sokerivoi-seosta jokaiseen kuppiin ja sitten omenat.

Taikina

Kuori ja raasta omenat. Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Lopuksi lisää omenaraaste. Jaa taikina muffinipeltikuppeihin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä noin 10 minuuttia. Auta veitsellä, että reunat irtoavat vuoasta ja nosta muffinit varovasti pois. Ainakin nuo siivut irtosivat ihan nätisti. Yksi jäi kupin pohjalle ja senkin sai nostettua takaisin paikalleen.


Koristelu

Tuorejuustoa
Kanelia
Vaniljasokeria


Koska cupcake tarjotaan ylösalaisin niin tasoita pohja leikkaamaalla kohonnut keskikohta pois. Oikeastaan koristelun voi hoitaa miten haluaa tai jättää kokonaan ilman. Itse tein tuorejuustosta, kanelista ja vaniljasokerista pienen massan ja pursotin päälle raidat, jotta ”keikaus” ei kokonaan peity.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti