tiistai 28. lokakuuta 2014

Ruma Halloweenkakku


Tulipas ruma kakku, no Halloweenina ei kaiken tarvitsekaan olla kaunista. Kummituskakun välissä on kalmalimaa ja päälle on oksentanut noita. Koristeina toimii lepakonkallot. Ohje on pienelle 22 cm kakkuvuualle. Isommalle kakulle kannattaa tehdä 5 munan kakku ja muut aineet.

Aloita kakun teko Noidanoksennuksen kermatoffee-liemestä, sillä se pitää jäähdyttää kunnolla.

Kummituskakku

3 valkuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
40 g voita (sulana)

Voita ja mantelijauhoa vuoan jauhotukseen

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Säästä keltuaiset Kalmalimaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauho ja leivinjauhe ja sekoita vaahdon joukkoon.Sulata voi ja yhdistä taikinaan. Voitele paistovuoka ja jauhota se mantelijauholla.

Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia (jos teet isomman kakun niin paistoaika on 25-30 minuuttia)

Kalmalima

3 keltuaista
3 dl maitoa
50 g sokeria
30 g maissijauhoa
vaniljasokeria
1 dl kermaa (vaahtona)

Yhdistä kaikki muut aineet paitsi kerma. Keitä paksu kiisseli ja anna jäähtyä. Kun kiisseli on jäähtynyt, niin vatkaa kerma ja yhdistä kiisselin joukkoon.


Noidanoksennus

150g Hopea-toffee karkkeja (noin 1 karkkipussi)
2 dl kermaa

Yhdistä kerma ja hopea-toffeet ja kuumenna kattilassa, kunnes toffee on sulanut. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Vatkaa jäähtynyt toffee-kerma vaahdoksi. Liemi on hyvin mustaa, mutta vaalenee harmaaksi vaahdottaessa. Tummuutta voi yrittää palauttaa karkkivärillä.

Lepakonkallot

½ dl vettä
25 g voita
½ dl jauhoja
1 munaa

Tee perinteinen tuulihattutaikina. Tuulihattuja voi olla helpompi tehdä isompi määrä, mutta tätä kakkua varten riittää tuo pieni annos. Keitä vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes takinasta muoostuu pallo. Anna jäähtyä ennenkuin lisäät kanamunan. Lisää muna ja vatkaa 2 minuuttia. Pursota pellille pyöreitä palloja (voit muotoilla pursotuksia märilla käsillä) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paiston.

Kokoaminen


Leikkaa kakku kahteen osaan (kolmeen jos teit isomman). Kostuta sokerivedellä ja asettele väliin kalmalima (Voit jättää ylimääräiset lepakonkallojen täytteeksi). Kuorruta kakku Noidanoksennuksella. Täytä tuulihatut ja koristele täytetyillä lepakonkalloilla. Voit tehdä lepakonkalloihin halloweennaamat mustalla karkkivärillä.

Hopeatoffee-vaahdossa on voimakas ja omaleimainen maku, joten jos et pidä hopeaoffeista, niin et kyllä pidä tästäkään kakusta. Kakusta riittää 10-12 palaa, joten tuulihattuja voi asetella myös kakkulautasen reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti