maanantai 6. lokakuuta 2014

Porkkana-punajuurikakku




Porkkanakakku

2-3 porkkanaa (n. 2 dl raasteena)
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
100 g voita (sulana)

Punajuurikakku

2-3 punajuurta (n. 2 dl raasteena)
2 munaa
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
100 g voita (sulana)


Kuori ja raasta ensi porkkanat ja sitten punajuuret erikseen omiin kulhoihinsa. Lisää munat ja kuivat aineet, sekoita hyvin. Lopuksi sekoita voisula joukkoon. Taittele leivinpaperiin Λ mallinen väliseinä paperin puoleen väliin. Leikkaa paperi pellin kokoiseksi, koska väliseinä estää paperin reunoja taittumasta siististi. Kaada porkkanakakkumassa toiselle puolelle peltiä ja punajuurikakkumassa toiselle puolelle. Varo ettei väliseinä kaadu, kun kaadat taikinaa. Paista 200 asteessa 25 min. Anna jäähtyä. Tasoita reunat ja leikkaa poikittain n. 2cm paksuja siivuja. Tärkeintä on että kaikki siivut ovat samanlevyisiä ja -pituisia.


Täyte

200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
2 dl kermaa
2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
appelsiinin kuori raastettuna

Vatkaa kerma, notkista juusto, raasta appelsiininkuori ja yhdistä kaikki aineet.

Kokoaminen

Kostutus
appelsiinin mehu

Kakkuviipaleista muodostetaan ruudukko, jossa porkkana- ja punajuurikakkuviipale vuorottelee. Voit tehdä harjoitusladonnan, jotta näet minkäkokoinen kakku muodostuu parhaiten leikkaamista paloista eli milloin paloja mahtuu kakkuun eniten. ”Muuraa” kakun pohja eli lusikoi ohut kerros täytettä jokaisen siivun toiselle reunalle ja asettele siivut lautaselle. Kostuta siivut appelsiinimehulla ja annan imeytyä hetki. Lusikoi täytettä siivujen päälle ja tasoita reunoihin asti. Lado seuraava kerros samalla muuraus tyylillä, kostuta ja täytä. Kun kaikki kerrokset on ladotu, niin kuorruta kakku. Itse jätin päät näkyviin, jotta kakun rakenne tulee selväksi. Punajuurisiivut värjäävät täytteen helposti, joten kokoa kakku mahdollisimman lähellä tarjoilua.


Käytä kakun leikkuussa terävää veistä, jotta rakenne ei mene rikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti