maanantai 19. elokuuta 2013

Ketsuppi


(E 001)


Pikaohje
Viillä tomaatteihin muutama viilto ja laita kuumaan veteen. Pyöritä tomaatteja pari kertaa kunnes nahka alkaa irrota. Kuori tomaatit, poista kanta ja pilko.  Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti pannussa, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon tomaatit ja silputtu basilika. Myös basilikan varret voi silputa joukkoon. Keitä vähintään 20 minuuttia. Keittämistä voi jatkaa pidempääkin, sillä tomaatti tykkää kypsentämisestä.
Soseuta tomaatit sauvasekoittimella ja kaada siivilään. Tarkoitus on saada tomaatinsiemenet pois ja jatkaa keittämistä. Mikäli käytät kokonaisia korianterin siemeniä ja pippuria, niin jauha ne morttelissa. Lisää tomaatin joukkoon omenaviinietikka, ruokosokeri ja mausteet. Keitä vähintään 20 minuuttia tai kunnes ketsuppi on mielestäsi sopivan paksuista. Tarkista makua keittämisen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa. Nyt kun mausteet ovat mukana, niin niiden maku voimistuu keittämisen aikana, joten älä ylikeitä ketsuppia.
Steriloi purkki ja kansi kiehuvassa vedessä ja kaada ketsuppi purkkiin. Avaamaton ketsuppi säilyy jääkaapissa useita viikkoja, mutta avattu purkki kannattaa käyttää viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti