(E 001)
Viillä tomaatteihin muutama viilto ja laita kuumaan veteen.
Pyöritä tomaatteja pari kertaa kunnes nahka alkaa irrota. Kuori tomaatit,
poista kanta ja pilko. Pilko sipuli ja
valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti pannussa, mutta älä ruskista. Lisää
joukkoon tomaatit ja silputtu basilika. Myös basilikan varret voi silputa
joukkoon. Keitä vähintään 20 minuuttia. Keittämistä voi jatkaa pidempääkin,
sillä tomaatti tykkää kypsentämisestä.
Soseuta tomaatit sauvasekoittimella ja kaada siivilään. Tarkoitus
on saada tomaatinsiemenet pois ja jatkaa keittämistä. Mikäli käytät kokonaisia
korianterin siemeniä ja pippuria, niin jauha ne morttelissa. Lisää tomaatin
joukkoon omenaviinietikka, ruokosokeri ja mausteet. Keitä vähintään 20
minuuttia tai kunnes ketsuppi on mielestäsi sopivan paksuista. Tarkista makua
keittämisen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa. Nyt kun mausteet ovat
mukana, niin niiden maku voimistuu keittämisen aikana, joten älä ylikeitä
ketsuppia.
Steriloi
purkki ja kansi kiehuvassa vedessä ja kaada ketsuppi purkkiin. Avaamaton ketsuppi
säilyy jääkaapissa useita viikkoja, mutta avattu purkki kannattaa käyttää
viikon aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti