Aloitetaan kaikkien kotiruokien äidistä ja koulujen
kestosuosikista eli makaronilaatikosta. Eihän tämä nyt mikään kauhean
ihmeellinen idea ole, mutta maistuu pikkaisen paremmalle.
Pikaohje |
Ainekset |
Ota liha pois jääkaapista noin tunti ennen ruuanlaittoa.
Paloittele liha ja paista pinnat kiinni. Pilko sipuli neljään osaan ja paista
hetki. Varmista että uunivuoka mahtuu uuniin muffinsipellin kanssa. Laita lihat
uunivuokaan ja peitä vedellä. Lisää mausteet: basilikan oksa, pippuri,
paprikajauhe, tomaattipyree ja suola. Annan hautua 200˚C uunissa 2 tuntia - voi
hautua enemmänkin, jos aikaa on.
Kun lihan haudutusaikaa on noin puoli tuntia jäljellä, keitä
makaronit pussin ohjeen mukaan. Voit valita haluamasi pastan, mutta valitsin
tällä kertaa legendaarisen sarvimakaronin. Raasta juusto. Valitsin itse
mustaleima emmental-juuston, mutta mikä tahansa voimakkaan makuinen juusto käy,
joten valitse vapaasti. Tärkeintä on että makaronikakku saa makua. Sekoita ¾ juustoraasteesta
makaronien joukkoon. Öljyä muffissipelti ja jaa makaroni pellille. Annos riittää täyttämään
kaikki 12 kuppia. Sekoita muna ja maito keskenään ja jaa kuppeihin. Annoksen
munamaito on aika tanakkaa, jotta saat makaronikakut ulos vuoasta. Ripottele loput juustot makaronien päälle ja
paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Nosta lihat ja makaronikakut pois uunista. Poista basilikan
oksa lihapadasta, jos haluat. Siirrä lihat lautaselle ilman paistolientä, mutta
älä heitä lientä pois. Riivi lihat pieniksi suikaleiksi esimerkiksi kahdella
haarukalla. Kun liha on sopivan pientä, niin kaada se takaisin paistoliemeen. Varmista
veitsellä, että makaronikakut irtoavat reunoilta ja irrota ne varovasti vuoasta.
Leikkaa ohuella veitsellä makaronikakun hattu pois. Se onnistuu helpoiten, kun
irrotat vain juustoisen yläosan. Aseta kakun pohja lautaselle – annokseen voi
laittaa kaksi kakkua. Lusikoi riivitty liha kakun päälle ja asetan kansi
kauniisti lihan päälle.
EXTRA
Tarjoile makaronilaatikko itse tehdyn ketsupin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti