maanantai 19. elokuuta 2013

Makaronilaatikko

(6 annosta) - R001


Aloitetaan kaikkien kotiruokien äidistä ja koulujen kestosuosikista eli makaronilaatikosta. Eihän tämä nyt mikään kauhean ihmeellinen idea ole, mutta maistuu pikkaisen paremmalle.


Pikaohje

Ainekset

Ota liha pois jääkaapista noin tunti ennen ruuanlaittoa. Paloittele liha ja paista pinnat kiinni. Pilko sipuli neljään osaan ja paista hetki. Varmista että uunivuoka mahtuu uuniin muffinsipellin kanssa. Laita lihat uunivuokaan ja peitä vedellä. Lisää mausteet: basilikan oksa, pippuri, paprikajauhe, tomaattipyree ja suola. Annan hautua 200˚C uunissa 2 tuntia - voi hautua enemmänkin, jos aikaa on.

Kun lihan haudutusaikaa on noin puoli tuntia jäljellä, keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Voit valita haluamasi pastan, mutta valitsin tällä kertaa legendaarisen sarvimakaronin. Raasta juusto. Valitsin itse mustaleima emmental-juuston, mutta mikä tahansa voimakkaan makuinen juusto käy, joten valitse vapaasti. Tärkeintä on että makaronikakku saa makua. Sekoita ¾ juustoraasteesta makaronien joukkoon. Öljyä muffissipelti ja jaa makaroni pellille. Annos riittää täyttämään kaikki 12 kuppia. Sekoita muna ja maito keskenään ja jaa kuppeihin. Annoksen munamaito on aika tanakkaa, jotta saat makaronikakut ulos vuoasta.  Ripottele loput juustot makaronien päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Nosta lihat ja makaronikakut pois uunista. Poista basilikan oksa lihapadasta, jos haluat. Siirrä lihat lautaselle ilman paistolientä, mutta älä heitä lientä pois. Riivi lihat pieniksi suikaleiksi esimerkiksi kahdella haarukalla. Kun liha on sopivan pientä, niin kaada se takaisin paistoliemeen. Varmista veitsellä, että makaronikakut irtoavat reunoilta ja irrota ne varovasti vuoasta. Leikkaa ohuella veitsellä makaronikakun hattu pois. Se onnistuu helpoiten, kun irrotat vain juustoisen yläosan. Aseta kakun pohja lautaselle – annokseen voi laittaa kaksi kakkua. Lusikoi riivitty liha kakun päälle ja asetan kansi kauniisti lihan päälle.
EXTRA
Tarjoile makaronilaatikko itse tehdyn ketsupin kera.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti