tiistai 27. elokuuta 2013

Kesäkeitto


(4 Annosta) – R003

Vielä on kesää jäljellä. Kun aloin miettiä tätä ohjetta, niin pohdin mikä kesäkeitossa oikeastaan mättää ja minulle se on läpeensä kypsät porkkanat ja kukkakaali. Eli niille täytyi tehdä jotain.

Pikaohje

Ruoka-aineet
 

Kuvassa on pieni virhe. Yli-innokkaasti pistin kuvaan myös vehnäjauhoja, koska se löytyy alkuperäisestä reseptistä. Tässä versiossa se on kuitenkin turha.
Pilko kaikki perunat, ¾ porkkanoista ja kevät sipuli pannulle. Jätä pehmeimmät porkkanan päät odottamaan seuraavaa vaihetta. Kuullota pienessä määrässä voita. Leikkaa ¾ kukkakaalista paloiksi ja säilytä kaikkein pienimmät latvaosan ”kukat” seuraavaan vaiheeseen. Laita kuullotetut kasvikset ja kukkakaali kattilaan ja lisää vesi (tai kasvisliemi). Keitä noin 10-15 minuuttia ja kun kasvikset ovat pehmeitä, niin soseuta ne hienoksi pyreeksi.
Kaada sekaan maitoa, kunnes saat sopivan sakean keiton. Itselläni meni noin 7 dl, mutta se riippuu hyvin paljon kasvisten koosta ja kuinka paksun keiton haluat. Pilko loput porkkanat ja kukkakaalit keiton joukkoon. Muoto on oikeastaan vapaa, kunhan ne ovat riittävän pieniä sopimaan lusikkaan. Lisää lopuksi herneet. Jos sinulla on litteitä sokeriherneitä, niin voit leikata ne palkoineen keittoon. Leikkaa vain molemmat päät pois. Halutessasi voit myös irrottaa herneet paloista.
Tässä vaiheessa lisättyjä kasviksia ei enää kypsennetä, vaan annetaan niiden vain lämmetä. Ota reilu nippu ruohosipulia ja persiljaa ja silppua keiton sekaan. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Saat täysin tuoreen ja raikkaan makuisen kesäkeiton, joka sopii alkukeitoksi tai vaikka kuuman kesäpäivän lounaaksi.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti