keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Viskisinappi


(E002)


Pikaohje



Raaka-aineet

 
Laita sinapinsiemenet ja vesi kuumaan kattilaan ja pehmennä sinapinsiemeniä kunnes kaikki vesi on imeytynyt.
Sekoita muna kerman joukkoon ja kaada kattilaan sinapinsiemenien sekaan. Lisää myös sinappijauhe ja hunaja. Ohjeen resepti on vahva, muttei makea. Mikäli haluat miedompaa sinappia vähennä jauheen määrää tai jos haluat makeampaa, niin lisää hunajaa. Sekoita kaikki aineet hyvin ja anna pulpahtaa, mutta älä keitä, koska silloin kananmuna kypsyy ja sinapista tulee rahkilaista.  
Siirrä kattila liedeltä ja mausta sinappi omenaviinietikalla ja savuisella viskillä. Itse käytin Laphroaig-viskiä, mutta valitse omasi makusi mukaan.
Steriloi purkki ja kansi kiehuvassa vedessä ja kaada sinappi purkkiin. Avaamaton sinappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

1 kommentti:

  1. Jos olet kiinnostunut erikoisemmista sinapeista, niin vilkaise salmiakkisinappia.
    http://kotiruoka20.blogspot.fi/2014/04/nokipojan-salmiakkisinappi.html

    VastaaPoista