keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Uunimakkara


(6 Annosta) – R004

Kaikkein hankalimpia uudistettavia ovat yksinkertaiset reseptit, joissa on vähän raaka-aineita. Uunimakkara kuuluu tähän kategoriaan, koska siinä voi yksinkertaisimmillaan olla pelkästään lenkkimakkaraa. Yleensä uunimakkarassa on sentään juustoa ja lisukkeena tomaattia ja sipulia ja se tarjoillaan perunoiden kera.
Pikaohje
Raaka-aineet

 
Idea lähti ajatuksesta tehdä makkarasipsejä eli muutetaan se uunissa pehmeäksi hautunut makkaranplösö rapsakaksi sormiruuaksi. Makkarasipsien lisäksi tehdään kotitekoisia perunanlastuja ja uunissa paistettuja sipulirenkaita ja tomaattisiivuja.
Aloita leikkaamalla makkara ja perunat ohuiksi siivuiksi. Pyri mahdollisimman tasaiseen paksuuteen, jotta sipsit kypsyvät yhtä aikaa. Asettele makkarat ja perunat vuorotellen limittäin uunipellille. Makkara estää perunasiivuja liimautumasta toisiinsa. Paista 200˚C uunissa 30 minuuttia.
Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman tasaisiksi siivuiksi ja irroittele renkaiksi. Leikkaa myös tomaatti tasaisiksi siivuiksi. Laita siivut uunipellillä ja anna kypsyä n. 20 minuuttia (tässä vaiheessa saatat tarvita jo toisen pellin). Sipuliin ja tomaattiin saa kivaa lisämakua Balsamiviinietikalla.
Leikkaa juustosta ½x½ cm paksuja tankoja ja aseta ne pellille. juusto leviää sulaessaan, joten jätä leviämisvaraa. Jos haluat pitkiä tankoja, niin aseta kaksi peräkkäin. Anna kypsyä noin 5 minuuttia, kunnes saat hienon juustopitsin.
Sinapista ja ranskankermasta saat herkullisen dipin makkara- ja perunasipseille.
EXTRA
Tarjoile uunimakkara itse tehdyn viskisinapin kera.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti