torstai 22. elokuuta 2013

Lasagne


(4 annosta) - R002
Tällä kertaa hieman vaativampi herkku. Miten tehdään lasagne ilman uunia. Homman haaste ei ole yksittäisten komponenttien valmistus, vaan ajoitus ja yhdistäminen. Reseptissä on sen verran monta vaihetta, että tarvitset kaksi kattilaa ja kaksi paistinpannua.
 
Pikaohje
 
Ainekset

Sekoita jauheliha, suola ja pippuri keskenään. Jaa jauheliha 12 osaan ja muotoile niistä ohuet pihvit. Kaada puolet tomaattisoseesta, oreganosta ja valkosipulista kattilaan ja laita pihvit kypsymään tomaattisoseeseen. Voit lisätä tilkan vettä, jos tarvitset, mutta älä liikaa, jotta voit käyttää sosetta myöhemmin kastikkeena. Kaada loput tomaattisoseet ja mausteet paistinpannulle ja asettele lasagnelevyt soseeseen. Jotta levyt eivät tarttuisi toisiinsa, niin lusikoi sosetta levyjen väliin. Lisää vettä tarvittaessa. Levyjä kannattaa irrotella välillä tai muuten ne liimautuvat kiinni. pihvien ja lasagnelevyjen kypsyminen vie noin 10 minuuttia.
Tee aivan tavallinen juustokastike. Sulata voi, lisää jauhot, mutta älä ruskista. Kaada tilkka maitoa ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Jatka maidon lisäämistä ja vatkaamista vuorotellen kunnes kastike on sopivaa. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
Kun lasagne levyt ovat kypsyneet napakoiksi (al dente), niin sulata voi toisessa paistinpannussa. Aseta kaksi levyä pannulle ja paista ne rapeiksi. Varo rikkomasta levyjä tai polttamasta niitä. Tärkeintä on että saat niihin uunimaista rapeutta, mutta jos levyt ovat liian kovia, niin ruokaa on vaikeaa syödä. Huomaa, että voit paistaa vain yhden annoksen levyt kerrallaan.
 Siirrä rapeat lasagnelevyt leikkuulaudalle ja paista seuraava erä. Samalla kun toinen annos paistuu, niin leikkaa lasagnelevyt sopiviksi pleittausta varten. Itse leikkasin pieniä kolmioita. Asettele lautaselle vuorotellen pihvi, tomaattikastike, juustokastike ja lasagnelevyt. Yhteen annokseen on laskettu kolme pihviä. Kahdella viimeisellä lasagnepalalla voit koristella annosta. Toista sama seuraaville kolmelle annokselle. Lasagnelevyt jäähtyvät helposti, joten tämä annos ei odota ruokailijoita, vaan ruokailijat odottavat annosta.
Maku oli hyvä, aivan kuin perinteisessä lasagnessa, mutta pleittausta pitää vielä miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti