(4 annosta) - R002
Tällä kertaa hieman vaativampi herkku. Miten tehdään lasagne
ilman uunia. Homman haaste ei ole yksittäisten komponenttien valmistus, vaan
ajoitus ja yhdistäminen. Reseptissä on sen verran monta vaihetta, että tarvitset
kaksi kattilaa ja kaksi paistinpannua.
Pikaohje |
Ainekset |
Sekoita jauheliha, suola ja pippuri keskenään. Jaa jauheliha
12 osaan ja muotoile niistä ohuet pihvit. Kaada puolet tomaattisoseesta, oreganosta ja valkosipulista kattilaan ja laita pihvit kypsymään tomaattisoseeseen. Voit lisätä
tilkan vettä, jos tarvitset, mutta älä liikaa, jotta voit käyttää sosetta
myöhemmin kastikkeena. Kaada loput tomaattisoseet ja mausteet paistinpannulle
ja asettele lasagnelevyt soseeseen. Jotta levyt eivät tarttuisi toisiinsa, niin
lusikoi sosetta levyjen väliin. Lisää vettä tarvittaessa. Levyjä kannattaa
irrotella välillä tai muuten ne liimautuvat kiinni. pihvien ja lasagnelevyjen
kypsyminen vie noin 10 minuuttia.
Tee aivan tavallinen juustokastike. Sulata voi, lisää jauhot,
mutta älä ruskista. Kaada tilkka maitoa ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.
Jatka maidon lisäämistä ja vatkaamista vuorotellen kunnes kastike on sopivaa.
Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
Kun lasagne levyt ovat kypsyneet napakoiksi (al dente), niin
sulata voi toisessa paistinpannussa. Aseta kaksi levyä pannulle ja paista ne
rapeiksi. Varo rikkomasta levyjä tai polttamasta niitä. Tärkeintä on että saat
niihin uunimaista rapeutta, mutta jos levyt ovat liian kovia, niin ruokaa on
vaikeaa syödä. Huomaa, että voit paistaa vain yhden annoksen levyt kerrallaan.
Maku
oli hyvä, aivan kuin perinteisessä lasagnessa, mutta pleittausta pitää vielä
miettiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti