tiistai 1. lokakuuta 2013

Mustamakkara-puolukka skonssit

(40 kappaletta) R011


Tämä on oikeastaan perus skonssi ohje, johon on lisätty puolukoita ja mustamakkaran murusia.
Pikaohje

Ainekset
Pilko mustamakkara pieniksi paloiksi ja paista muruiksi. Anna jäähtyä, kun teet taikinan.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Nypi voi ja jauhoseos muruksi. Lisää hieman jäähtynyt makkaramuru jauho-voi seokseen. Sekoita kananmuna, maito ja puolukat keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita kevyesti, mutta älä vaivaa, jotta taikinaan ei synny sitkoa.
Kauli tai taputtele taikinasta 3 cm paksuinen levy jauhotetun leikkuunlaudan päälle ja painele muotilla skonssit. Itse en omista skonssimuottia, joten käytin apuna pientä kermapursotintuubia. Muottia kannattaa pestä välillä, jotta skonsseista tulee siistejä. Määrästä tulee noin 40 pikkuskonssia
Munaa skonssit ja ripottele päälle suolaa.
Tarjoile vaahdotetun ranskankerman ja puolukkahillon kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti