tiistai 1. lokakuuta 2013

Mustamakkara-puolukka jäätelö

 
(2 annosta) R009

Nyt mennään outojen ruokien osastolle. Miten yhdistää mustamakkara jälkiruokaan? Vaatii ehkä hieman tamperelaista hulluutta, mutta hyvää se oli silti.
Pikaohje
 
Ainekset

 
En jaksanut keitellä kermaa ja munia, joten valitsin pohjaksi tällaisen pikajäätelöohjeen. Voit halutessasi tehdä perinteisen jäätelöpohjan kananmunasta ja kuumasta kermasta.
Leikkaa mustamakkarasta kaksi ohutta siivua per annos ja kuori ja pilko loppu makkara. Paista makkaramuru ja siivut paistinpannulla siirapin kanssa. Jos tuntuu että mustamakkara tarttuu liikaa pannuun, niin lisää pieni nokare voita.
Siirrä paistetut mustamakkarasiivut jääkaappiin ja annan mustamakkaramurun jäähtyä sillä välin kun vatkaat loput ainekset.
 
Valmista jäätelöpohja. Erottele kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset pölysokerin kanssa. Jos haluat puolukan happoisuuden maistuvan jäätelössä, niin vähennä pölysokerin määrää. Vatkaa valkuainen ja kerma eri kulhoissa. Pese vispilät hyvin, kun vaihdat vatkauskulhoa sillä esimerkiksi keltuainen estää kermaa vaahtoutumasta. Sekoita varovasti kerma keltuais-sokerivaahtoon ja lopuksi valkuaisvaahto. Lisää mustamakkaramurut ja puolukka seokseen.
 
Jos käytät jäätelökonetta, niin seuraa sen ohjeita. Jos teet jäätelön pakastimessa, niin anna sen jäätyä useita tunteja, mutta sekoita sitä ensimmäisen tunnin jälkeen. Mustamakkara on painavaa, joten se valuu helposti pohjaan ja sitä täytyy käydä nostamassa ylöspäin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti