(2 annosta) R009
Nyt mennään outojen ruokien osastolle. Miten yhdistää mustamakkara jälkiruokaan? Vaatii ehkä hieman tamperelaista hulluutta, mutta hyvää se oli silti.
Pikaohje |
Ainekset |
En jaksanut keitellä kermaa ja munia, joten valitsin
pohjaksi tällaisen pikajäätelöohjeen. Voit halutessasi tehdä perinteisen
jäätelöpohjan kananmunasta ja kuumasta kermasta.
Leikkaa mustamakkarasta kaksi ohutta siivua per annos ja
kuori ja pilko loppu makkara. Paista makkaramuru ja siivut paistinpannulla
siirapin kanssa. Jos tuntuu että mustamakkara tarttuu liikaa pannuun, niin
lisää pieni nokare voita.
Siirrä paistetut mustamakkarasiivut jääkaappiin ja annan
mustamakkaramurun jäähtyä sillä välin kun vatkaat loput ainekset.
Valmista jäätelöpohja. Erottele kananmunasta keltuaiset
ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset pölysokerin kanssa. Jos haluat puolukan
happoisuuden maistuvan jäätelössä, niin vähennä pölysokerin määrää. Vatkaa
valkuainen ja kerma eri kulhoissa. Pese vispilät hyvin, kun vaihdat
vatkauskulhoa sillä esimerkiksi keltuainen estää kermaa vaahtoutumasta. Sekoita
varovasti kerma keltuais-sokerivaahtoon ja lopuksi valkuaisvaahto. Lisää
mustamakkaramurut ja puolukka seokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti