Mustamakkaran kypsentäminen raakaperunaraasteeseen käärittynä tuo pienen ranskalaisen vivahteen tähän tamperelaiseen perinneruokaan.
Pikaohje |
Ainekset |
Leikkaa mustamakkara sopivan kokoisiksi paloiksi (itse
leikkasin noin 7 sentin pätkiksi). Paista makkaroita muutama minuutti, jotta
saat niihin hyvän maun ja siirrä pannu hellalta, jotta makkarat jäähtyvät
hieman. Tulikuumia makkaroita olisi vaikea käsitellä seuraavassa vaiheessa.
Kuori perunat ja raasta ne esimerkiksi monitoimikoneella.
Älä huuhdo raastetta, jotta perunan tärkkelys säilyy. Raasteen saaminen
pysymään mustamakkaran pinnalla saattaa aluksi tuntua hankalalta. Purista
perunaraastetta mustamakkaran ympärille, jotta tärkkelyspitoinen perunamehu
liimaa raasteen makkaraan ja toisiinsa.
Paista mustamakkaraperunakääröt runsaassa voissa miedolla lämmöllä.
Perunasta tulee kullankeltaista ja rapeaa. Käsittele kääröjä varovasti paiston
aikana, kun käännät niitä, jotta raaste ei irtoa.
Lohko omenat ja paista ne nopeasti voissa toisella
paistinpannulla, kun mustamakkarakääröt ovat valmiita tarjoiltavaksi. Tarjoile
puolukkahillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti