tiistai 1. lokakuuta 2013

Mustamakkaraa perunakuoressa

(4 annosta) R010

Mustamakkaran kypsentäminen raakaperunaraasteeseen käärittynä tuo pienen ranskalaisen vivahteen tähän tamperelaiseen perinneruokaan.
Pikaohje

Ainekset
 
Leikkaa mustamakkara sopivan kokoisiksi paloiksi (itse leikkasin noin 7 sentin pätkiksi). Paista makkaroita muutama minuutti, jotta saat niihin hyvän maun ja siirrä pannu hellalta, jotta makkarat jäähtyvät hieman. Tulikuumia makkaroita olisi vaikea käsitellä seuraavassa vaiheessa.
Kuori perunat ja raasta ne esimerkiksi monitoimikoneella. Älä huuhdo raastetta, jotta perunan tärkkelys säilyy. Raasteen saaminen pysymään mustamakkaran pinnalla saattaa aluksi tuntua hankalalta. Purista perunaraastetta mustamakkaran ympärille, jotta tärkkelyspitoinen perunamehu liimaa raasteen makkaraan ja toisiinsa.
Paista mustamakkaraperunakääröt runsaassa voissa miedolla lämmöllä. Perunasta tulee kullankeltaista ja rapeaa. Käsittele kääröjä varovasti paiston aikana, kun käännät niitä, jotta raaste ei irtoa.
Lohko omenat ja paista ne nopeasti voissa toisella paistinpannulla, kun mustamakkarakääröt ovat valmiita tarjoiltavaksi. Tarjoile puolukkahillon kera.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti