perjantai 15. marraskuuta 2013

Nakit ja muusi


Nyt ei tehdäkään nakkeja ja muusia, vaan muusia ja nakkeja eli nakki-muusia ja peruna-nakkeja.
Pikaohje

Ainekset
 
 
 
Valmistus alkaa perus peruna-gnocchi taikinan tekemisellä. Keitä peruna pehmeäksi, soseuta voinokareen kanssa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita perunan joukkoon kananmuna ja jauhot. Murskaa mausteet ja sekoita joukkoon. Yksi kananmuna riittää 1 kg perunoita, joten sitä on tässä ohjeessa hieman liikaa. Tämän ohjeen puolittaminen vaatii jo puolikkaan kananmunan käyttöä, sillä ylimääräinen kananmuna aiheuttaa paistettaessa ”paisumista” ja lopputulos on perunamunkki eikä perunanakki. Muotoile jauhoisilla käsillä perunamassasta nakkeja. Öljyn määrä riippuu kattilan koosta. Öljyä täytyy olla niin paljon, että paistettaessa peruna pääsee vapaasti pyörimään öljyssä. Muuten pohja palaa kattilan pohjaa vasten.
Keitä nakit kuumiksi ja tee nakeista sauvasekoittimella muusia. Jos nakkimassa jää jotenkin kovan tuntuiseksi, voi siihen lisätä 1-2 rkl keitinlientä. Sekoita joukkoon sinappi.
Juustomoussessa juusto sulatetaan ensin kuuman kerman joukkoon. Anna juustokerman jäähtyä kylmässä vesihauteessa sillä kuuma kerma ei vaahtoudu. Kun kerma ei enää tunnu kuumalta, niin voit vatkata sen. Vatkaaminen kestää kauemmin kuin normaalin kerman vatkaus.
Asettele perunanakit ja nakkimuusi kauniisti lautasella ja pursota juustomoussea päälle. Koristele lehtipersiljalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti