Nyt ei tehdäkään nakkeja ja muusia, vaan muusia ja nakkeja
eli nakki-muusia ja peruna-nakkeja.
Pikaohje |
Ainekset |
Valmistus alkaa perus peruna-gnocchi
taikinan tekemisellä. Keitä peruna pehmeäksi, soseuta voinokareen kanssa ja
anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita perunan joukkoon kananmuna ja jauhot.
Murskaa mausteet ja sekoita joukkoon. Yksi kananmuna riittää 1 kg perunoita,
joten sitä on tässä ohjeessa hieman liikaa. Tämän ohjeen puolittaminen vaatii
jo puolikkaan kananmunan käyttöä, sillä ylimääräinen kananmuna aiheuttaa paistettaessa
”paisumista” ja lopputulos on perunamunkki eikä perunanakki. Muotoile
jauhoisilla käsillä perunamassasta nakkeja. Öljyn määrä riippuu kattilan
koosta. Öljyä täytyy olla niin paljon, että paistettaessa peruna pääsee
vapaasti pyörimään öljyssä. Muuten pohja palaa kattilan pohjaa vasten.
Keitä nakit kuumiksi ja tee nakeista sauvasekoittimella
muusia. Jos nakkimassa jää jotenkin kovan tuntuiseksi, voi siihen lisätä 1-2
rkl keitinlientä. Sekoita joukkoon sinappi.
Juustomoussessa juusto sulatetaan ensin kuuman kerman
joukkoon. Anna juustokerman jäähtyä kylmässä vesihauteessa sillä kuuma kerma ei
vaahtoudu. Kun kerma ei enää tunnu kuumalta, niin voit vatkata sen. Vatkaaminen
kestää kauemmin kuin normaalin kerman vatkaus.
Asettele perunanakit ja nakkimuusi kauniisti
lautasella ja pursota juustomoussea päälle. Koristele lehtipersiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti