tiistai 5. marraskuuta 2013

Pizza salaatti


Tämä ei ole pizzan lisäkesalaatti, vaan pizzan makuinen salaatti. Salaatin aineet voi oikeastaan valita aika vapaasti, mutta valitsin tähän yhden lempipizzoistani eli rucola-parmankinkku pizza.
 
Pikaohje

Ainekset
 

Tee ensimmäiseksi pizzapohja. Liota hiivapala paseerattuun tomaattiin. Murskaa valkosipuli ja silppua oregano. Lisää mausteet ja suola tomaatin joukkoon. Lisää jauhot ja öljy ja vaivaa taikina. Mikäli taikina tuntuu kovalta, niin voit lisätä vettä, mutta se ei ollut tarpeen omalle taikinalleni. Anna nousta noin 30 minuuttia ja kauli nelikulmainen levy. Leikkaa esimerkiksi taikinapyörällä parin sentin siivuja. Jos haluat hieman paksumpia pizzatankoja, niin kierrä taikinaa korkkiruuviksi. Ripottele juustoraastetta päälle ja paista 200˚C uunissa noin 10 - 15 minuuttia.
Irrota rucolan lehdet. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja pienennä kinkku halutun kokoisiksi paloiksi.  Kinkusta voi myös muotoilla pieniä ruusuja. Lisää oliivit ja sekoita salaattiaineet keskenään. Asettele salaatti lautasille ja koristele. Aseta kaksi pizza tankoa jokaiselle lautaselle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti