Tämä ei ole pizzan lisäkesalaatti, vaan pizzan makuinen
salaatti. Salaatin aineet voi oikeastaan valita aika vapaasti, mutta valitsin
tähän yhden lempipizzoistani eli rucola-parmankinkku pizza.
Pikaohje |
Ainekset |
Tee ensimmäiseksi pizzapohja. Liota hiivapala paseerattuun
tomaattiin. Murskaa valkosipuli ja silppua oregano. Lisää mausteet ja suola
tomaatin joukkoon. Lisää jauhot ja öljy ja vaivaa taikina. Mikäli taikina tuntuu kovalta, niin voit lisätä vettä, mutta se ei ollut tarpeen omalle taikinalleni. Anna nousta noin 30
minuuttia ja kauli nelikulmainen levy. Leikkaa esimerkiksi taikinapyörällä
parin sentin siivuja. Jos haluat hieman paksumpia pizzatankoja, niin kierrä
taikinaa korkkiruuviksi. Ripottele juustoraastetta päälle ja paista 200˚C
uunissa noin 10 - 15 minuuttia.
Irrota rucolan lehdet. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja
pienennä kinkku halutun kokoisiksi paloiksi. Kinkusta voi myös muotoilla pieniä ruusuja.
Lisää oliivit ja sekoita salaattiaineet keskenään. Asettele salaatti lautasille
ja koristele. Aseta kaksi pizza tankoa jokaiselle lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti