lauantai 11. tammikuuta 2014

Paella kääryleet

350g             Äyriäisiä (katkarapuja, mustekalarenkaita ja simpukoita)
2 kpl             Kanan rintafileitä
½ pkt            Pekonia
1                    Sipuli
1                    Vihreä paprika
2-3 kpl          Valkosipulin kynttä
15kpl            Kirsikkatomaatteja
15kpl            Mustia kivettömiä oliiveja
30 kpl           Riisipaperia
Sahramia
Suolaa
Öljyä
Vettä
Sitruunaa
 
Suikaloi kanafileet, pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika hyvin ohuiksi suikaleiksi. Paista kuumalla pannulla kanasuikaleet nopeasti, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika, kunnes pekoni on rapeaa ja sipuli pehmennyt (voit myös paistaa pekonit erikseen) ja siirrä toiseen kulhoon odottamaan. Jos äyriäisissä on mielestäsi liikaa nestettä, voit nopeasti käyttää niitä kuumalla pannulla sahramin kera, mutta älä sitkistä niitä. Jos käytät kypsentämättömiä äyriäisiä, niin paista ne kypsiksi ja irrota simpukat kuorista. Suikaloi lopuksi tomaatti ja oliivi.
Valmiit kääryleet oikeastaan vain lämmitetään, joten on tärkeää että kaikki raaka-aineet ovat tässä vaiheessa jo syötävän kypsiä (kasviksia ei tietysti ole pakko kypsentää). Liota kuivattua riisipaperia hetki isossa vesikulhossa ja levitä pehmennyt paperi leikkuulaudalle. Nostele kutakin raaka-ainetta paperin päälle, kunnes sinulla on noin 2 rkl aineksia. Taita riisipaperin sivut sisään ja pyöritä rullaksi ja nosta lautaselle odottamaan saumapuoli alaspäin. Riisipaperi tarttuu helposti lautaseen ja toisiin rulliin, joten voit öljytä lautasen ja älä pinoa rullia, vaan käytä useampaa lautasta. Tästä annoksesta tulee noin 30 pientä käärylettä.
Kun kaikki rullat on kääritty, niin kuumenna paistinpannulla runsaasti öljyä ja paista rapeiksi useammassa erässä. Paisto kannattaa aloittaa saumapuoli alaspäin, jotta kääryle ei aukea. Valmiiden kääryleiden päälle voi vielä ripotella sitruunamehua. Tarjoile kuumana espanjalaisen viinin kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti