350g Äyriäisiä (katkarapuja,
mustekalarenkaita ja simpukoita)
2 kpl Kanan rintafileitä
½ pkt Pekonia
1 Sipuli
1 Vihreä paprika
2-3 kpl Valkosipulin kynttä
15kpl Kirsikkatomaatteja
15kpl Mustia kivettömiä oliiveja
30 kpl Riisipaperia
Sahramia
Suolaa
Öljyä
Vettä
Sitruunaa
Suikaloi kanafileet, pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika
hyvin ohuiksi suikaleiksi. Paista kuumalla pannulla kanasuikaleet nopeasti,
kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekoni,
sipuli, valkosipuli ja paprika, kunnes pekoni on rapeaa ja sipuli pehmennyt
(voit myös paistaa pekonit erikseen) ja siirrä toiseen kulhoon odottamaan. Jos
äyriäisissä on mielestäsi liikaa nestettä, voit nopeasti käyttää niitä kuumalla
pannulla sahramin kera, mutta älä sitkistä niitä. Jos käytät kypsentämättömiä
äyriäisiä, niin paista ne kypsiksi ja irrota simpukat kuorista. Suikaloi
lopuksi tomaatti ja oliivi.
Valmiit kääryleet oikeastaan vain lämmitetään, joten on
tärkeää että kaikki raaka-aineet ovat tässä vaiheessa jo syötävän kypsiä
(kasviksia ei tietysti ole pakko kypsentää). Liota kuivattua riisipaperia hetki
isossa vesikulhossa ja levitä pehmennyt paperi leikkuulaudalle. Nostele kutakin
raaka-ainetta paperin päälle, kunnes sinulla on noin 2 rkl aineksia. Taita riisipaperin
sivut sisään ja pyöritä rullaksi ja nosta lautaselle odottamaan saumapuoli
alaspäin. Riisipaperi tarttuu helposti lautaseen ja toisiin rulliin, joten voit
öljytä lautasen ja älä pinoa rullia, vaan käytä useampaa lautasta. Tästä
annoksesta tulee noin 30 pientä käärylettä.
Kun kaikki rullat on kääritty, niin kuumenna
paistinpannulla runsaasti öljyä ja paista rapeiksi useammassa erässä. Paisto
kannattaa aloittaa saumapuoli alaspäin, jotta kääryle ei aukea. Valmiiden kääryleiden
päälle voi vielä ripotella sitruunamehua. Tarjoile kuumana espanjalaisen viinin
kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti