2 rkl voita
3 siivua
saaristolaisleipää100 g tuoretta pinaattia
1 dl vettä
1 dl kermaa
100g tuorejuustoa
3 kpl liivatelehtiä + vesi
Suolaa
2 kpl kananmunia
(1 rkl etikkaa uppomuniin)
Oikeastaan tätä voisi nimittää pinaattikeitto-juustokakuksi.
Ohjeessa olevan kerman ja juuston voi halutessaan korvata perinteisellä
maidolla (1,5 dl), mutta halusin tehdä tästä hieman juhlavamman. Aineksista
tulee kaksi ruokaisaa annosta tai 4-6 alkupalaa.
Hienonna leipä pieniksi muruiksi, sulata voi ja yhdistä.
Mikäli sinulla ei ole leipurien pyöreitä muotteja (ei minullakaan ole), niin
mitkä tahansa pienet suorareunaiset kulhot käy. Vuoraa kulhot tuorekelmulla,
jotta saat valmiin ”keiton” irti kulhosta. Painele leipämuru-voi seos tiiviisti
kelmun päälle ja pistä kulhot jääkaappiin odottamaan.
Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Keitä pinaatinlehdet
vedessä. Pinaatit oli pehmeitä, kun vesi oli ehtinyt haihtua. Soseuta
tehosekoittimella. Soseutus onnistuu helpommin, kun lisää kerman samaan
kulhoon. Kaada sose takaisin kattilaan ja sulata tuorejuusto sekaan. Varo
polttamasta pohjaan. Sulata liivate joukkoon ja siirrä kattila sivuun
jäähtymään välillä sekoittaen. Kun pinaattiseos ei enää polta sormea, niin
lusikoi se varovasti kulhoihin leivän päälle. Pinaatti hyytyy noin neljässä
tunnissa jääkaapissa. Tuorekelmun avulla hyytynyt massa irtoaa aika helposti
kulhosta, mutta ole varovainen kun irrotat leipäosaa kelmusta, jotta koko
asetelma ei hajoa, kun asetat sen lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti