maanantai 27. tammikuuta 2014

Ystävänpäiväleivos



 
 
Marenkikupit (12 kpl)
4 Kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
 
Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset jääkaappiin odottamaan täytteen tekoa. Sekoita sokeri valkuaisten joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
Muotoile marenkikupit. Itse käytin sydämen muotoista piparimuottia, jonka pohjalle lusikoin ohuen kerroksen marenkia. Marenki kohoaa hieman, joten pohjasta kannattaa tehdä ohut. Pursota reunat niin saat kauniit kupit. Kuivaa marenkikuppeja 70˚C uunissa 2 tuntia. Irrota kupit varovasti ja anna jäähtyä.
Vadelmakiisseli
2,5 dl vettä
2,5 dl vadelmasosetta (sokeriton)
4 keltuaista
2 dl sokeria
1 dl Maizenaa
75 g voita
 
Sekoita kaikki aineet kylmänä kattilaan ja kuumenna kunnes seos pulpahtaa (älä keitä). Kiisseli on tarkoituksella hieman hapahko, koska marenki on makeaa. Jos haluat makeamman kiisselin, niin lisää 1 dl sokeria. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla ennen kuin levität sen marenkikuppeihin. Kiisselistä tulee hyvin tanakkaa ja pursottaessa se pitää muotonsa. Kiisseli ei vedellytä marenkia aivan heti (ainakin 2 tuntia toimi hyvin – sen pidempää ne eivät lautasella ehtineet olla).
 
Koristele vaikka tuoreilla vadelmilla ja suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti