lauantai 1. helmikuuta 2014

Laskiaispulla

 
Mikä laskiaispullassa on kaikkein hankalinta? Syöminen. Kun haukkaat laskiaispullaa, niin on turha pohtia tippuuko kermavaahto. On parempi pohtia mihin kermavaahto tippuu - paidalle, housulle tai jos oikein hyvä tuuri käy, niin lautaselle. Jos kuulut siihen koulukuntaan, joka ottaa ensin kannen pois, niin sitten kermavaahtoa on ainakin nenässä. Rakennetaanpa hieman helpommin syötävä laskiaispulla.
Pullataikina (30 kpl)
5 dl                      maitoa
50 g                     hiivaa
1 ½ dl                  sokeria
1 tl                       suolaa
1-2 tl                   kardemummaa
150g                    voita
12 dl                    vehnäjauhoja
1                          kananmuna (voiteluun)
2 rs (n.500g)      paistonkestävää mansikka- tai vadelmahilloa.
2 dl                      kuohukermaa
1 tl                       vaniljasokeria
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Vaivaa jauho taikinaan 2-3 osassa. Sulata voi ja vaivaa taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla väh. 30 minuuttia, kunnes se on selvästä kohonnut.
 
jaa taikina neljään osaan (voit toki jakaa pienempiinkin) ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä hilloa puolikkaalle taikinasta (pidempi sivu) ja taita hilloamaton osa sen päälle. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 1-1,5 cm levyisiä suikaleita. Kierrä ja pyöritä taikinalevyistä ohut pulla. Levyn päät kannattaa asettaa pullan alle, jotta siitä tulee kaunis. Tyyli on oikeastaan aika vapaa, mutta mitä matalampi pullasta tulee, niin sen helpompi se on syödä. Anna valmiiden pullien kohota pellillä liinan alla.
 
Munaa pullat ennen paistoa ja paista uunin keskitasolla 200˚C noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat ennen koristelua.
 
Vatkaa kermavaahtoa ja pursota ohuet koristeet pullan päälle. Pursota vielä pieni hillonauha kermavaahdon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti