Mikä laskiaispullassa on kaikkein hankalinta? Syöminen. Kun
haukkaat laskiaispullaa, niin on turha pohtia tippuuko kermavaahto. On parempi
pohtia mihin kermavaahto tippuu - paidalle, housulle tai jos oikein hyvä tuuri
käy, niin lautaselle. Jos kuulut siihen koulukuntaan, joka ottaa ensin kannen
pois, niin sitten kermavaahtoa on ainakin nenässä. Rakennetaanpa hieman
helpommin syötävä laskiaispulla.
Pullataikina (30 kpl)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
150g voita
12 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna (voiteluun)
2 rs (n.500g) paistonkestävää mansikka-
tai vadelmahilloa.
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
Vaivaa jauho taikinaan 2-3 osassa. Sulata voi ja vaivaa taikinan joukkoon. Anna
taikinan kohota liinan alla väh. 30 minuuttia, kunnes se on selvästä kohonnut.
jaa taikina neljään osaan (voit toki jakaa pienempiinkin) ja kauli suorakaiteen
muotoisiksi levyiksi. Levitä hilloa puolikkaalle taikinasta (pidempi sivu) ja
taita hilloamaton osa sen päälle. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä 1-1,5
cm levyisiä suikaleita. Kierrä ja pyöritä taikinalevyistä ohut pulla. Levyn
päät kannattaa asettaa pullan alle, jotta siitä tulee kaunis. Tyyli on
oikeastaan aika vapaa, mutta mitä matalampi pullasta tulee, niin sen helpompi
se on syödä. Anna valmiiden pullien kohota pellillä liinan alla.
Munaa pullat
ennen paistoa ja paista uunin keskitasolla 200˚C noin 10 minuuttia, kunnes
pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat ennen koristelua.
Vatkaa kermavaahtoa ja pursota ohuet koristeet pullan
päälle. Pursota vielä pieni hillonauha kermavaahdon päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti