Vasemmalta: makkara brulee, pekoni-sieni kakku päällä paahdetut tomaatit, pekoni-makkara makit ja verimakkara rulla. Seassa papupyree ja tomaattisiirappi.
(2 annosta)
1
Kokolihamakkara
4 siivua
pekonia
4 isohko
herkkusientä (tai vastaava määrä muita sieniä)
1 iso tomaatti
(tai 2 pientä)
15 cm
verimakkaraa
2 kananmunaa
2
paahtoleipää
3 rkl
valkoisia papuja tomaattiliemessä
2 rkl voita
1 ¼ dl kermaa
½ rkl
Sokeria
Suolaa ja
pippuria
Kuten jo
annoskoosta voi päätellä, niin tämä ei ole sellainen suurmättö kuin
englantilainen aamupala yleensä (voit toki lisätä esim. leivän, tomaatin ja
papujen määrää, jos tämä on mielestäsi liian lihaisa). Tietysti
valmistustapakin on huomattavasti haastavampi. Ainekset ovat hyvin perinteiset,
tosin voilla ja kermalla höystettynä.
Esivalmistelu:
- Pilko makkara ja verimakkara. Paista makkarat
kunnes väri on hyvä ja kaksi siivua pekonia rapeiksi.
- Siivuta sienet ja paista.
- Leikkaa toisesta paahtoleivästä kuoret irti ja
paista kuoret ja toinen (ehjä) leipä makkara-pekoni rasvassa.
- Soseuta makkara tehosekoittimella ja tee samoin
myös verimakkaralle (eri astiassa). Silppua pekoni ja sienet pieneksi muruksi.
Silppua leivänkuoret ja leipä muruksi silppurilla.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin
- Huomaa että kolme ensimmäistä komponenttia on 30
minuuttia uunissa, joten valmista ne ensin ja laita yhtä aikaa uuniin.
Pekoni-sieni
kakku
Paahtoleipämuru
(1 leipä + kuoret)
1 rkl
voisulaa
Pekonimuru
(2 pekonia)
Sienimuru (4
sientä)
2 valkuaista
Pippuria ja
suolaa
Voitele
pieni irtopohjavuoka reunoista ja aseta pohjalle hieman isommaksi leikattu
leivinpaperiympyrä. Jos et omista sopivan pientä irtopohjavuokaa, niin voit
muotoilla vahvasta foliosta itsellesi paistoalusta. Alusta on sopivan kokoinen,
kun leipämuru peittää sen juuri ja juuri. Sekoita leipämuru ja voisula
keskenään ja painele vuoan pohjalle. Ripottele päälle pekoni-sieni muru.
Sekoita valkuaisten rakenne rikki ja mausta pippurilla ja suolalla (muista että
pekonissa ja voissa on jo suolaa). Hyydytä valkuainen pannulla puolihyytyneeksi
(älä päistä kokonaan) ja kaada pekonin päälle. Kypsennä 100 asteisessa uunissa
30 minuuttia. Jaa kakku neljään osaan.
Makkara brulee
½ makkara
massasta
1 dl kermaa
2 keltuaista
Pippuria ja
suolaa
Sekoita
makkaramassa ja kerma keskenään ja kuumenna. Annan jäähtyä hetki. Vatkaa
keltuaisten rakenne rikki. Sekoita makkara-kerma massa keltuaisten joukkoon ja
mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Annostele kahdelle pienelle
uunivuoalle ja paista 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Paahdettu
tomaatti
1 tomaatti
Suolaa ja
pippuria
Kalttaa
tomaatti, leikkaa kahtia ja koverra sisukset pois, mutta älä heitä pois.
Leikkaa tomaatista puolikuun muotoisia siivuja. Mausta suolalla ja pippurilla
ja paista 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
LAITA
PEKONI-SIENI KAKKU, MAKKARA BRULEE JA TOMAATTISIIVUT NYT UUNIIN.
Verimakkara
rulla
½
verimakkara massasta
kuorittu paahtoleipä
kermaa
1 rkl voita
Aseta
paahtoleipä talouskelmun päälle. Kostuta leipää kermalla ja paina siitä
tiiviimpi leipä. Levitä verimakkara massa leivän päälle ja kääri kelmun avulla
rullaksi (aivan kuin tekisin kääretortun). Anna hetken aikaa muotoutua kelmun
sisällä saumapuoli alaspäin jääkaapissa. Leikkaa neljään osaan kelmun kanssa,
jotta siivut eivät mene riko. Poista kelmu ja paista juuri ennen tarjoilua.
Makkarapekoni
makit
½ makkara
massasta
½
verimakkara massasta
2 siivua
pekonia
Leikkaa
pekonit puoliksi ja asettele puolikkaat vierekkäin. Levitä pekonin päälle
verimakkaramassa. Jätä yläreunaan pari senttiä vapaaksi. Asettele makkaramassa
nauhaksi verimakkaran päälle (oikea kohta on 1/3 pekonin alareunasta). Pyöritä
pekoni yhdeksi rullaksi. Paista pekoni rapeaksi ja pistä uuniin, jotta myös
makkarasisus lämpiää. Leikkaa neljään osaan ennen tarjoilua.
Tomaattisiirappi
Tomaatin
sisus ja muut ylijäämä tomaatit
½ rkl
sokeria
Keitä
tomaatin ylijäämä osista ja sokerista siirappi. Siivilöi siemenet ja muut
isommat palat pois.
Papupyree
3 rkl papuja
tomaattikastikkeessa
Suolaa ja
pippuria
Kuumenna
pavut kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta ylimääräinen
tomaattikastike pois. Soseuta pyreeksi. Jos pyree on mielestäsi liian tanakkaa,
niin jatka tomaattikastikkeella.
KOKOAMINEN
(1 annos)
2 palaa
pekoni kakkua
1 makkara
brulee
2
verimakkara rullaa
2
makkarapekoni makia
Paahdettuja
tomaattisiivuja
Papupyreetä
Tomaattisiirappia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti