maanantai 10. helmikuuta 2014

Englantilainen aamiainen deluxe

Vasemmalta: makkara brulee, pekoni-sieni kakku päällä paahdetut tomaatit, pekoni-makkara makit ja verimakkara rulla. Seassa papupyree ja tomaattisiirappi.
 
(2 annosta)
1 Kokolihamakkara
4 siivua pekonia
4 isohko herkkusientä (tai vastaava määrä muita sieniä)
1 iso tomaatti (tai 2 pientä)
15 cm verimakkaraa
2 kananmunaa
2 paahtoleipää
3 rkl valkoisia papuja tomaattiliemessä
2 rkl voita
1 ¼ dl kermaa
½ rkl Sokeria
Suolaa ja pippuria
 
Kuten jo annoskoosta voi päätellä, niin tämä ei ole sellainen suurmättö kuin englantilainen aamupala yleensä (voit toki lisätä esim. leivän, tomaatin ja papujen määrää, jos tämä on mielestäsi liian lihaisa). Tietysti valmistustapakin on huomattavasti haastavampi. Ainekset ovat hyvin perinteiset, tosin voilla ja kermalla höystettynä.
 
Esivalmistelu:
- Pilko makkara ja verimakkara. Paista makkarat kunnes väri on hyvä ja kaksi siivua pekonia rapeiksi.
- Siivuta sienet ja paista.
- Leikkaa toisesta paahtoleivästä kuoret irti ja paista kuoret ja toinen (ehjä) leipä makkara-pekoni rasvassa.
- Soseuta makkara tehosekoittimella ja tee samoin myös verimakkaralle (eri astiassa). Silppua pekoni ja sienet pieneksi muruksi. Silppua leivänkuoret ja leipä muruksi silppurilla.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin
- Huomaa että kolme ensimmäistä komponenttia on 30 minuuttia uunissa, joten valmista ne ensin ja laita yhtä aikaa uuniin.
 
Pekoni-sieni kakku
Paahtoleipämuru (1 leipä + kuoret)
1 rkl voisulaa
Pekonimuru (2 pekonia)
Sienimuru (4 sientä)
2 valkuaista
Pippuria ja suolaa
 
Voitele pieni irtopohjavuoka reunoista ja aseta pohjalle hieman isommaksi leikattu leivinpaperiympyrä. Jos et omista sopivan pientä irtopohjavuokaa, niin voit muotoilla vahvasta foliosta itsellesi paistoalusta. Alusta on sopivan kokoinen, kun leipämuru peittää sen juuri ja juuri. Sekoita leipämuru ja voisula keskenään ja painele vuoan pohjalle. Ripottele päälle pekoni-sieni muru. Sekoita valkuaisten rakenne rikki ja mausta pippurilla ja suolalla (muista että pekonissa ja voissa on jo suolaa). Hyydytä valkuainen pannulla puolihyytyneeksi (älä päistä kokonaan) ja kaada pekonin päälle. Kypsennä 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jaa kakku neljään osaan.
 
Makkara brulee
½ makkara massasta
1 dl kermaa
2 keltuaista
Pippuria ja suolaa
 
Sekoita makkaramassa ja kerma keskenään ja kuumenna. Annan jäähtyä hetki. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita makkara-kerma massa keltuaisten joukkoon ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Annostele kahdelle pienelle uunivuoalle ja paista 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
 
Paahdettu tomaatti
1 tomaatti
Suolaa ja pippuria
 
Kalttaa tomaatti, leikkaa kahtia ja koverra sisukset pois, mutta älä heitä pois. Leikkaa tomaatista puolikuun muotoisia siivuja. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 100 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
 
LAITA PEKONI-SIENI KAKKU, MAKKARA BRULEE JA TOMAATTISIIVUT NYT UUNIIN.
 
Verimakkara rulla
½ verimakkara massasta
kuorittu paahtoleipä
kermaa
1 rkl voita
 
Aseta paahtoleipä talouskelmun päälle. Kostuta leipää kermalla ja paina siitä tiiviimpi leipä. Levitä verimakkara massa leivän päälle ja kääri kelmun avulla rullaksi (aivan kuin tekisin kääretortun). Anna hetken aikaa muotoutua kelmun sisällä saumapuoli alaspäin jääkaapissa. Leikkaa neljään osaan kelmun kanssa, jotta siivut eivät mene riko. Poista kelmu ja paista juuri ennen tarjoilua.
 
Makkarapekoni makit
½ makkara massasta
½ verimakkara massasta
2 siivua pekonia
Leikkaa pekonit puoliksi ja asettele puolikkaat vierekkäin. Levitä pekonin päälle verimakkaramassa. Jätä yläreunaan pari senttiä vapaaksi. Asettele makkaramassa nauhaksi verimakkaran päälle (oikea kohta on 1/3 pekonin alareunasta). Pyöritä pekoni yhdeksi rullaksi. Paista pekoni rapeaksi ja pistä uuniin, jotta myös makkarasisus lämpiää. Leikkaa neljään osaan ennen tarjoilua.
 
Tomaattisiirappi
Tomaatin sisus ja muut ylijäämä tomaatit
½ rkl sokeria
Keitä tomaatin ylijäämä osista ja sokerista siirappi. Siivilöi siemenet ja muut isommat palat pois.
Papupyree
3 rkl papuja tomaattikastikkeessa
Suolaa ja pippuria
 
Kuumenna pavut kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta ylimääräinen tomaattikastike pois. Soseuta pyreeksi. Jos pyree on mielestäsi liian tanakkaa, niin jatka tomaattikastikkeella.
 
KOKOAMINEN (1 annos)
2 palaa pekoni kakkua
1 makkara brulee
2 verimakkara rullaa
2 makkarapekoni makia
Paahdettuja tomaattisiivuja
Papupyreetä
Tomaattisiirappia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti