sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Talvileivos

 
Talvikauden makuja: appelsiini, tumma suklaa ja manteli. Halusin ohuen leivospohjan, joten tein vain 3 munan kääretorttupohjan.
Leivospohja
3 munaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl kaakaojauhetta
 
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Koska massaa on aika niukasti, niin levitä mahdollisimman tasaisesti, jotta pohja kypsyy tasaisesti. Paista 200˚C uunissa 5 minuuttia. Nosta kypsä pohja leivinpaperin avulla kankaisen pyyhkeen päälle pohjapuoli alaspäin. Sivele leivinpaperia kylmällä, jotta se irtoaa paremmin. Irrota varovasti. Ohuuden takia kannattaa olla normaalia varovaisempi. Tasaa reunat ja leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan.
 
Sulata suklaa kerman kanssa.
150g tummaa suklaata
¾ dl kermaa
 
Suklaa-manteli täyte
¼ sulatetusta suklaasta
25 g paahdettua suolattua mantelia
(suolaa)
 
Rouhi mantelit. Jos et löydä suolattuja manteleita, niin voit tietysti paahtaa ne itse ja lisätä ripauksen suolaa. Yhdistä manteli ja suklaa keskenään. Jos suola ei maistu täytteessä riittävästi, niin lisää ripaus.
 
Jugurtti-appelsiini täyte
2 rkl tomusokeria
1 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
5 rkl turkkilaista jugurttia
 
Sekoita aineet keskenään
 
Kokoaminen
1 appelsiini
n. 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua (kostutukseen)
 
Kostuta alin leivoskerros appelsiinimehulla. Levitä suklaa-mantelitäyte. Aseta toinen kerros päälle ja kostuta. Levitä jugurtti-appelsiini täyte.  Nosta kansi päälle ja kostuta. Levitä jäljelle jäänyt 3/4 sulatetusta suklaasta päälle ja reunoille (älä päihin). Raasta appelsiinin kuori ja levitä reunoille. Kuori appelsiini veitsellä, niin että kaikki valkoinen osa on poistettu. Leikkaa veitsellä kauniit appelsiinilohkot. Annoksesta tulee 5 leivosta, joten tarvitset 15 lohkoa. Yhdessä appelsiinissa ei ollut niin montaa, joten halkaise isoimmat lohkot puoliksi. Leikkaa leivos viiteen osaan ja asettele jokaiselle 3 appelsiinilohkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti