Talvikauden makuja: appelsiini, tumma suklaa ja manteli.
Halusin ohuen leivospohjan, joten tein vain 3 munan kääretorttupohjan.
Leivospohja
3 munaa
1 dl sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ rkl
kaakaojauhetta
Vatkaa muna
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi
vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Koska massaa on aika niukasti, niin levitä mahdollisimman
tasaisesti, jotta pohja kypsyy tasaisesti. Paista 200˚C uunissa 5 minuuttia.
Nosta kypsä pohja leivinpaperin avulla kankaisen pyyhkeen päälle pohjapuoli
alaspäin. Sivele leivinpaperia kylmällä, jotta se irtoaa paremmin. Irrota
varovasti. Ohuuden takia kannattaa olla normaalia varovaisempi. Tasaa reunat ja
leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan.
Sulata
suklaa kerman kanssa.
150g tummaa
suklaata
¾ dl kermaa
Suklaa-manteli
täyte
¼
sulatetusta suklaasta
25 g
paahdettua suolattua mantelia
(suolaa)
Rouhi
mantelit. Jos et löydä suolattuja manteleita, niin voit tietysti paahtaa ne
itse ja lisätä ripauksen suolaa. Yhdistä manteli ja suklaa keskenään. Jos suola ei maistu täytteessä riittävästi, niin lisää ripaus.
Jugurtti-appelsiini
täyte
2 rkl
tomusokeria
1 rkl
vastapuristettua appelsiinimehua
5 rkl
turkkilaista jugurttia
Sekoita
aineet keskenään
Kokoaminen
1 appelsiini
n. 1 dl
vastapuristettua appelsiinimehua (kostutukseen)
Kostuta alin leivoskerros appelsiinimehulla. Levitä
suklaa-mantelitäyte. Aseta toinen kerros päälle ja kostuta. Levitä
jugurtti-appelsiini täyte. Nosta kansi
päälle ja kostuta. Levitä jäljelle jäänyt 3/4 sulatetusta suklaasta päälle ja
reunoille (älä päihin). Raasta appelsiinin kuori ja levitä reunoille. Kuori
appelsiini veitsellä, niin että kaikki valkoinen osa on poistettu. Leikkaa
veitsellä kauniit appelsiinilohkot. Annoksesta tulee 5 leivosta, joten
tarvitset 15 lohkoa. Yhdessä appelsiinissa ei ollut niin montaa, joten
halkaise isoimmat lohkot puoliksi. Leikkaa leivos viiteen osaan ja asettele
jokaiselle 3 appelsiinilohkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti