Vas. ylh. limepasta, parmesaanipasta. Vas. alh. chilipasta ja sienipasta |
Miksi pastan täytyy maistua pastalta? Tässä neljä eri
vaihtoehtoa hieman erimakuisesta ja näköisestä pastasta. Ensin perusohje ja
sitten miten sitä kannattaa muuttaa. Oma suosikkini oli limepasta, siihen tuli
kivan raikas maku.
Pasta taikina
100 g
jauhoja (1 ½ dl)
1 muna
1 rkl öljyä
(suolaa)
Yllä olevat
määrät ovat oikeastaan mittasuhde. Karkeasti voisi ajatella että yksi muna per
annos on hyvä määrä. Mittaa jauhot laudalle, tee keskelle kolo ja riko munat
siihen. Lisää öljy ja halutessasi suola. Nypi aineet taikinaksi. Kun
taikinapallo on valmis, niin vaivaa sitä 5-10 minuuttia. Peitä kelmulla ja
annan vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Valmista haluamasi pasta
pastakoneella.
Limepasta
(1 annos)
1 lime
pastataikina
aineet
Raasta limen
kuori ja lisää jauhojen joukkoon. Purista limestä mehu kulhoon. Kun olet
sekoittanut aineet keskenään, niin kaada mehu taikinan joukkoon ja vaivaa
normaalisti. Jos taikina on mehun lisäyksen jälkeen mielestäsi liian kostea tai
tahmea, niin lisää pikkaisen jauhoja.
Parmesaanipasta
(1 annos)
1dl
raastettua parmesaania
pastataikina
aineet
Raastoin
parmesaanin kovanjuuston raastimella todella hienoksi ja ilmavaksi raasteeksi.
Valitettavasti en huomannut punnita paljonko raastetta tuli, mutta kevyttä
tavaraa se oli. Sekoita juusto jauhojen joukkoon ja valmista pasta normaalisti.
Juuston rasva tekee pastasta hieman tarttuvaa, joten kuivaa väljästi tai käytä
jauhoja irtonaisuuden varmistamiseksi
Sienipasta
(1 annos)
2 rkl
sienijauhetta (kuivatusta sienestä)
pastataikina
aineet
Jauha
kuivattu sieni jauheeksi huhmareessa. En osaa sanoa kuinka paljon sientä
tarvitaan ennen jauhantaa, mutta se riippuu myös paljon siitä mitä sientä
käytät. Siivilöi jauhe. Taikinaan ei kannata jättää isoja sienen palasia, sillä
ne eivät mene pastakoneesta läpi. Lisää sienijauhe jauhojen joukkoon ja tee
taikina normaalisti.
Chilipasta
(1 annos)
1 rkl
chilitahnaa
pastataikina
aineet
Tämän pastan tulisuutta voi säädellä chilitahnan
voimakkuudella. En suosittele käyttämään 1 ruokalusikkaa enempää per annos,
jotta pastan käsiteltävyys säilyy. Älä käytä chilikastiketta jossa on siemeniä,
ne rikkovat pastalevyt pastakoneessa. Lisää chilitahna kananmunan kanssa ja tee
taikina normaalisti. Jos taikina tuntuu mielestäsi liian löysältä tai tahmealta,
lisää pikkaisen jauhoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti