sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Makupastat


Vas. ylh. limepasta, parmesaanipasta. Vas. alh. chilipasta ja sienipasta


Miksi pastan täytyy maistua pastalta? Tässä neljä eri vaihtoehtoa hieman erimakuisesta ja näköisestä pastasta. Ensin perusohje ja sitten miten sitä kannattaa muuttaa. Oma suosikkini oli limepasta, siihen tuli kivan raikas maku.
Pasta taikina
100 g jauhoja (1 ½ dl)
1 muna
1 rkl öljyä
(suolaa)
 
Yllä olevat määrät ovat oikeastaan mittasuhde. Karkeasti voisi ajatella että yksi muna per annos on hyvä määrä. Mittaa jauhot laudalle, tee keskelle kolo ja riko munat siihen. Lisää öljy ja halutessasi suola. Nypi aineet taikinaksi. Kun taikinapallo on valmis, niin vaivaa sitä 5-10 minuuttia. Peitä kelmulla ja annan vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Valmista haluamasi pasta pastakoneella.
 
Limepasta
(1 annos)
1 lime
pastataikina aineet
 
Raasta limen kuori ja lisää jauhojen joukkoon. Purista limestä mehu kulhoon. Kun olet sekoittanut aineet keskenään, niin kaada mehu taikinan joukkoon ja vaivaa normaalisti. Jos taikina on mehun lisäyksen jälkeen mielestäsi liian kostea tai tahmea, niin lisää pikkaisen jauhoja.
 
Parmesaanipasta
(1 annos)
1dl raastettua parmesaania
pastataikina aineet
 
Raastoin parmesaanin kovanjuuston raastimella todella hienoksi ja ilmavaksi raasteeksi. Valitettavasti en huomannut punnita paljonko raastetta tuli, mutta kevyttä tavaraa se oli. Sekoita juusto jauhojen joukkoon ja valmista pasta normaalisti. Juuston rasva tekee pastasta hieman tarttuvaa, joten kuivaa väljästi tai käytä jauhoja irtonaisuuden varmistamiseksi
 
Sienipasta
(1 annos)
2 rkl sienijauhetta (kuivatusta sienestä)
pastataikina aineet
Jauha kuivattu sieni jauheeksi huhmareessa. En osaa sanoa kuinka paljon sientä tarvitaan ennen jauhantaa, mutta se riippuu myös paljon siitä mitä sientä käytät. Siivilöi jauhe. Taikinaan ei kannata jättää isoja sienen palasia, sillä ne eivät mene pastakoneesta läpi. Lisää sienijauhe jauhojen joukkoon ja tee taikina normaalisti.
 
Chilipasta
(1 annos)
1 rkl chilitahnaa
pastataikina aineet
 
Tämän pastan tulisuutta voi säädellä chilitahnan voimakkuudella. En suosittele käyttämään 1 ruokalusikkaa enempää per annos, jotta pastan käsiteltävyys säilyy. Älä käytä chilikastiketta jossa on siemeniä, ne rikkovat pastalevyt pastakoneessa. Lisää chilitahna kananmunan kanssa ja tee taikina normaalisti. Jos taikina tuntuu mielestäsi liian löysältä tai tahmealta, lisää pikkaisen jauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti