lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pääsiäiskakku

 
Leivos on saanut inspiraation rairuohosta. Kiwi tuo siihen vihreyttä ja mango pääsiäisen keltaisuutta. Jos haluat päällisestä ruohomaisen vihreää, niin käytä muutama pisara vihreää karamelli väriä. Itse en oikein välitä karkkiväreistä.
Leivospohja
3 munaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi ´vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Koska massaa on aika niukasti, niin levitä mahdollisimman tasaisesti, jotta pohja kypsyy tasaisesti. Paista 200˚C uunissa 5 minuuttia. Nosta kypsä pohja leivinpaperin avulla kankaisen pyyhkeen päälle pohjapuoli alaspäin. Sivele leivinpaperia kylmällä, jotta se irtoaa paremmin. Irrota varovasti. Ohuuden takia kannattaa olla normaalia varovaisempi. Tasaa reunat ja leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan.
 
Kiwikiisseli
 
1 dl vettä
250g kiwisosetta (4 kiwi hedelmää)
2 keltuaista
1 dl sokeria
½ dl Maizenaa
30 g voita
 
Kuori kiwit ja soseuta. Sekoita kaikki aineet kylmänä kattilaan ja kuumenna kunnes seos pulpahtaa (älä keitä).
Mangomousse
150g mangososetta (½ mango)
2 valkuaista
1 dl kermaa
1 tl limemehua
(sokeria)
 
Kuori Mango ja soseuta. Lisää limemehu mangon joukkoon. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen. Yhdistä sose kerman joukkoon ja lopuksi valkuaisvaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla.
Kokoaminen
ananaskirsikoita
valkoista suklaata
maitosuklaata
 
Valmista tipukoristeet. Irrota ananaskirsikoista lehdet. Sulata muutama pala valkoista suklaata ja maitosuklaata (tarvitset enemmän valkoista suklaata).  Kasta ananaskirsikat valkoiseen suklaaseen ja nostele öljytylle lautaselle. Pursota maitosuklaasta tipuille silmät ja nokka. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
 
Tasoita taikinapohjan reunat ja leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan. Levitä puolet mangomoussesta alimmalle taikinalevylle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loppu mangomousse ja nosta kolmas levy päälle. Levitä kiwikiisseliä ohut kerros kakun päälle ja reunoille. Pursota kiwistä ”ruohikko” kakun päälle. Aseta tipukoristeet kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti