(10 annosta)
Tänä talvena ei ole ollut paljoa lunta, joten täytyy lisätä pikkaisen leivoksen muodossa.
Keksitaikina
200 g voita
90 g sokeria
120 g
vehnäjauhoja
75 g
mantelijauhoja
75 g
perunajauhoja
Oikeastaan
tämä taitaa olla ylisuuri täytekeksi, eikä varsinainen leivos, mutta lusikalla
tätä syödään, joten menköön. Tästä taikinamäärästä tein 30 keksiä ja koska
yhteen leivokseen menee 3 keksiä, niin leivoksia tuli 10. Oikeastaan leivosten
lukumäärä riippuu pitkälti muottisi koosta ja kuinka ohueksi taikinan kaulit.
Itse yritin tehdä ohuita keksejä. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Yhdistä
kuivat aineet ja sekoita voi-sokeri massaan. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Kauli ohueksi ja muotoile haluamallasi muotilla. Paista 200˚C uunissa 5
minuuttia. En halunnut kekseihin väriä, jotta idea lumesta ei rusketu.
Mantelimassa
1 dl kermaa
1 rkl tomusokeri
½ dl Mantelijauho
Paahda
mantelijauhoa kuivalla pannulla, mutta älä polta sitä. Anna mantelin jäähtyä.
Vatkaa kerma. Notkista juusto ja lisää kerma juuston joukkoon. Lisää loput
aineet.
Sitruunacurd
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 dl
tomusokeria
1 kananmuna
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita
aineet kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
Leivoksen
kokoaminen
Appelsiinimehua
Tomusokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti