keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lumileivos

 
(10 annosta)
Tänä talvena ei ole ollut paljoa lunta, joten täytyy lisätä pikkaisen leivoksen muodossa.
 
Keksitaikina
200 g voita
90 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
75 g mantelijauhoja
75 g perunajauhoja
 
Oikeastaan tämä taitaa olla ylisuuri täytekeksi, eikä varsinainen leivos, mutta lusikalla tätä syödään, joten menköön. Tästä taikinamäärästä tein 30 keksiä ja koska yhteen leivokseen menee 3 keksiä, niin leivoksia tuli 10. Oikeastaan leivosten lukumäärä riippuu pitkälti muottisi koosta ja kuinka ohueksi taikinan kaulit. Itse yritin tehdä ohuita keksejä. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokeri massaan. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Kauli ohueksi ja muotoile haluamallasi muotilla. Paista 200˚C uunissa 5 minuuttia. En halunnut kekseihin väriä, jotta idea lumesta ei rusketu.
 
Mantelimassa
 50 g Mascarpone juusto
1 dl kermaa
1 rkl tomusokeri
½ dl Mantelijauho
 
Paahda mantelijauhoa kuivalla pannulla, mutta älä polta sitä. Anna mantelin jäähtyä. Vatkaa kerma. Notkista juusto ja lisää kerma juuston joukkoon. Lisää loput aineet.
 
Sitruunacurd
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 dl tomusokeria
1 kananmuna
 
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita aineet kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
 
Leivoksen kokoaminen
Appelsiinimehua
Tomusokeria
 
Asettele 10 keksiä leikkuulaidalle ja sivele pullasudilla appelsiinimehua jokaiselle keksille. Levitä Sitruunacurd keksin päälle. Massan on varmaan helpointa pursottaa ja apuna voi käyttää keksimuottiasi, jotta massa ei mene keksin yli. Asettele toinen keksi päälle ja kostuta appelsiinimehulla. Pursota mantelimassa keksi päälle. Aseta kolmas keksi päälle ja kostuta. Voit antaa leivoksen mehustua hetken jääkaapissa. Sirottele tomusokeri-lumi juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti