(12 kpl)
Mämmiä siellä ja mämmiä täällä. Tätä ohjetta voi helposti
yksinkertaistaa jättämällä jonkin osan pois, mutta ajatuksena oli osoittaa että
mämmistä on moneksi. Perus lähtökohta oli ajatella mämmi eräänlaiseksi
suklaaksi. Jos teet mämmifudgen, niin voit aloittaa sen tekemisen jo
edellisenä iltana. Myös luumuhillon voi tehdä edellisenä päivänä.
Muffinitaikina
200 g mämmiä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja,
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja,
2 tl leivinjauhetta
1dl kermaa
Sulata voi. vaahdota munat ja sokeri. Lisää mämmi. Lisää
vehnäjauho-leivinjauheseos sekä neste vuorotellen sekä lopuksi rasva. Paista
noin 20 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla. Anna jäähtyä. Annoksesta tulee
12 isoa muffinia.
Luumuhillo
250 g luumua
(3 kpl)
2 rkl
sokeria
Kuori luumut
ja poista kivi. Soseuta ja yhdistä kaikki aineet. Keitä noin 15 minuuttia ja
anna jäähtyä. Hillo on aika hapanta, jotta se toisi raikkautta tuhtiin mämmiin.
Mämmimousse
100 g tuorejuustoa
100 g mämmiä
½ dl sokeria
2 dl kermaa
Yhdistä
mämmi, juusto ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pienissä erissä
joukkoon.
Mämmisuklaa
25 g
maitosuklaata
25 g mämmiä
Sulata
suklaa vesihauteessa ja lisää mämmi
kokoaminen
koristeluun
mämmifudge muruja.
Paina tai
kaiva muffinin keskelle kolo. Täytä kolo luumuhillolla. Pursota päälle reilusti
mämmimoussea. Raidoita mousse mämmi-suklaalla. Paloittele mämmifudge pieniksi
paloiksi ja ripottele muutama pala koko komeuden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti