perjantai 14. maaliskuuta 2014

Mämmicup


 
(12 kpl)
Mämmiä siellä ja mämmiä täällä. Tätä ohjetta voi helposti yksinkertaistaa jättämällä jonkin osan pois, mutta ajatuksena oli osoittaa että mämmistä on moneksi. Perus lähtökohta oli ajatella mämmi eräänlaiseksi suklaaksi. Jos teet mämmifudgen, niin voit aloittaa sen tekemisen jo edellisenä iltana. Myös luumuhillon voi tehdä edellisenä päivänä.
Muffinitaikina
 200 g mämmiä
 2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja,
2 tl leivinjauhetta
1dl kermaa
 
Sulata voi. vaahdota munat ja sokeri. Lisää mämmi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekä neste vuorotellen sekä lopuksi rasva. Paista noin 20 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla. Anna jäähtyä. Annoksesta tulee 12 isoa muffinia.
Luumuhillo
250 g luumua (3 kpl)
2 rkl sokeria
 
Kuori luumut ja poista kivi. Soseuta ja yhdistä kaikki aineet. Keitä noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Hillo on aika hapanta, jotta se toisi raikkautta tuhtiin mämmiin.
 
Mämmimousse
 
100 g tuorejuustoa
100 g mämmiä
½ dl sokeria
2 dl kermaa
Yhdistä mämmi, juusto ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pienissä erissä joukkoon.
 
Mämmisuklaa
 
25 g maitosuklaata
25 g mämmiä
 
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää mämmi
 
kokoaminen
koristeluun mämmifudge muruja.

 
Paina tai kaiva muffinin keskelle kolo. Täytä kolo luumuhillolla. Pursota päälle reilusti mämmimoussea. Raidoita mousse mämmi-suklaalla. Paloittele mämmifudge pieniksi paloiksi ja ripottele muutama pala koko komeuden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti